Met de geblesseerde Willem als assistent coach waren we keurig op tijd en konden we eerst nog een bakkie doen. De jongens waren gelukkig goed wakker, dat was te zien en vooral te horen in de kleedkamer. Ze waren dus nu wel vanaf de aftrap bij de les en probeerden de aanwijzingen vooraf door de trainer op te volgen. Hij had gezegd om vooral het veld breed te houden en over de zijkanten te spelen. Kennelijk had de trainer zich goed voorbereid want inderdaad stond Steenwijkerwold met meerderen voor het doel en dus was het moeilijk er doorheen te komen. In de 10e minuut kregen we echter een vrije trap en van redelijke afstand schoot Mika de bal in het doel, 0-1. Slechts enkele minuten later was het Thomas die 2x aan kon leggen en de tweede maal de bal in de kruising schoot. Een mooi doelpunt, Thomas dit mag je vaker doen! Na een scrimmage scoorde Job de 0-3 en leek een eenvoudige zege in de maak. Echter vlak voor rust scoorde Steenwijkerwold middels een fraaie treffer voor de ruststand, 1-3.

In de 2e helft was MSC weer heer en meester. De jongens waren soms te snel waardoor ze nog wel eens een tik meekregen. Ze gingen echter allemaal goed door en Steenwijkerwold kwam er nog amper uit. Keeper Brian had niet veel te doen maar zag wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Mika schoot op doel en onze goaltjesdief Menno tikte de bal met zijn hak à la Madjer in het doel, 1-4. Nadat Job de paal had geraakt was het ditmaal Patrick die scoorde en daarmee was het verzet van de tegenstander helemaal gebroken. Ook laatste man Thom wilde nu wel mee naar voren. Hij passeerde 4 man en zorgde dat Job kon scoren, een wereld actie, 1-6. Na een mooie voorzet kon ook Stefan zijn goaltje meepikken en tenslotte tekende Menno voor de 1-8 eindstand. Helaas lukte het alleen Justin niet, ondanks enkele verwoestende schoten van afstand, te scoren maar net als alle anderen kon ook hij terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd.

E3 staat nu aan kop met 12 uit 4 en speelt zaterdag thuis tegen Steenwijker Boys E1, aanvang 11.00 uur. Hopelijk zien we dan weer een goed combinerend en winnend MSC.

 

Wim