MSC E3 begon zo als bijna elke wedstrijd scherp en werd met keurig combinatievoetbal de tegenstander op eigen helft gedrongen. Het was eigenlijk wachten op de eerste goal. Alleen viel deze niet bij de tegenstander maar aan onze kant. Slordig balverlies en de bal lag in het netje. Zo gebeurde het na deze goal nog drie keer en stonden we met 4-0 achter tegen een tegenstander die agressiever was voor de goal maar ook doordat er zeer matig werd verdedigd. We vergaten met z’n allen aan te vallen en te verdedigen. Kortom, als los zand zonder de absolute wil om te winnen lieten we ons de eerste helft volledig overrompelen.

De afspraak in de rust was dat we nu wel alles uit de kast zouden halen en dat gebeurde gelukkig ook. Met een paar mooie combinaties verschenen we diverse keren voor de goal van de tegenstander alleen was het afwerken nou niet bepaald overtuigend. We kwamen op 4-1 dankzij een cornerbal waarbij de fantastische keeper van Oldemarkt E1 de bal in eigen doel frommelde.

MCS E3 kreeg nog diverse kansen om dichterbij te komen maar of de bal werd te ver vooruit gespeeld of de verkeerde keuzes werden gemaakt voor de goal of het afwerken was te hoog, te laag of te zacht. We hadden nog wel 2 uur kunnen voetballen maar de pijp was leeg. Oldemarkt E1 scoorde nog de 5-1 na wederom geklungel op eigen helft.

Al met al een pot dat we maar snel moeten vergeten en waarvan we hopelijk de wijze les hebben geleerd dat E-voetbal weer een stapje hoger is dan afgelopen jaar in de F1. Zo spelen we iedere week weer tegen grotere jongens die sterker en sneller zijn. Enige oplossing hiertegen is ons positiespel zo te spelen dat zij achter de bal aan moeten lopen. Want niemand is sneller dan welke pass dan ook. Maandag en woensdag weer knallen en zaterdag op eigen veld er weer tegenaan!