MSC E3 is een terechte kampioen. Als enig E3-team in een competitie met de E1-teams van BEW, SVN, Steenwijkerwold, Rouveen en WIJC, was MSC E3 het best voetballende team. De mannen van Arjan Bosschaart en Michiel Gelmers (die na de titel met Vr 3 van afgelopen zaterdag gisteren zijn tweede kampioenschap in drie dagen kon vieren) zijn dan ook ongeslagen kampioen geworden. Tot op heden slaagde alleen WIJC er in een gelijkspel af te dwingen. Ook het doelsaldo is indrukwekkend. In 9 wedstrijden 60 goals voor en maar 15 tegen.
Toch ging het niet eenvoudig in Steenwijkerwold. MSC E3 begon nog wel goed aan de wedstrijd. Het kwam dan ook al redelijk vlot met 0-2 voor te staan door een prima afstandsschot van Luca en een heerlijke goal van Jeen. Daarna leken de mannen zich te beseffen dat ze bijna kampioen waren en wilden ze de voorsprong verdedigen in plaats van uitbreiden. Daardoor verdween het voetbal en gingen de mannen achteruitlopen. Overigens is dat helemaal niet vreemd. Je ziet die reactie bij soortgelijke situaties op alle niveaus, zelfs op het allerhoogste.
Het zorgde er wel voor dat Steenwijkerwold E1, dat overigens een prima team is, sterker werd. Voor rust leidde dit nog niet tot tegengoals, maar na rust was Steenwijkerwold gewoon sterker. De backs werden nog meer vastgezet en het vinden van de voetballende oplossing via het middenveld werd steeds moeilijker voor MSC E3. De rood-zwarten gingen het voetbalgevecht aan. Let wel: in de positieve zin van het woord. Dat betekende mouwen omhoog bij MSC E3. Gelukkig slaagden de mannen van Arjan en Michiel hierin. Steenwijkerwold wist nog wel de 1-2 te scoren, maar door uitstekend keeperswerk van Stue, keihard werken van het hele team en een beetje hulp van de lat bleef het daarbij.
Ook waren er middels vlijmscherpe counters nog kansen voor MSC E3, maar de prima keeper en wat pech stonden de derde goal van MSC in de weg. De beste kans voor MSC E3 kwam luttele seconden voor tijd. Een prima uitgespeelde counter verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Direct daarna vond de uitstekende en zeer sportief leidende scheidrechter het wel voldoende en blies hij einde wedstrijd. De opluchting en blijdschap waren groot bij spelers, teamleiding, ouders, familie en meegereisde MSC-supporters. Groot feest op het veld en het “kampioenen olé olé” klonk door Steenwijkerwold. Erg leuk was nog de medaille uitreiking door de meiden van Vr. 3. In grote getale waren zij hun trainer Michiel en zijn mannen komen steunen en ze hadden dus nog een cadeau voor de kampioenen. Dank daarvoor meiden, een geweldig gebaar. De jongens vonden het geweldig. Ook willen we onze vaste gastspeler Nick – hij deed gisteren ook mee en speelde een goede pot – danken voor zijn inzet en hulp bij het behalen van de titel. Ook aan andere spelers die ons bij blessures hebben geholpen: bedankt!
Donderdag 30 mei om 19.00 uur spelen de kersverse kampioenen hun laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen SVN’69 E1. Komt u ook kijken of de mannen van Arjan en Michiel dan hun ongeslagen status behouden? Als u komt, juich ze dan van harte toe. Ze hebben het meer dan verdiend!