De mannen waren scherp in de verdediging, en aanvallend werden alle vrije spelers optimaal benut. Halverwege de eerste helft werd het harde werken uitbetaald door middel van het eerste doelpunt. Een aanval over links met een goede voorzet van Étiënne, precies voor de rechter van Jamey. Die haalde zonder nadenken uit; GOAL. MSC E3 voerde de druk verder op. Op het middenveld werd een uittrap van de keeper van Wolvega  door Senne opgevangen (mooi op de borst), waarna hij passerend ook de keeper verschalkte; 2-0 MSC E3 en Wolvega E2 waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, geen duidelijk veldoverwicht. Ondanks de afmeting van een aantal spelers van Wolvega deed MSC E3 fysiek niet onder. De meeste duels werden door onze mannen gewonnen zelfs.

Na de rustpauze een gelijkwaardig beeld van de eerste helft, al vloeide heel langzaam de krachten uit de titanen van MSC E3. Wolvega kreeg daardoor meer grip op de wedstrijd, maar onze mannen hielden ondanks de vermoeidheid het hoofd recht. Achterin werd er niets weggegeven voor Sander en Elias, en Mathieu liet zien een goede keeper te zijn. De aanvallen werden steeds meer spaarzaam, al deden daar Henk en Kian ook nog steeds hun uiterste best de voorsprong uit te bouwen. Wolvega was op het scheiden van de markt tot twee keer toe nog behoorlijk dicht bij de gelijkmaker, waardoor het eindsignaal ook echt als een bevrijding kwam. En ja, ook voor de trainers. Mooie pot mannen, wij als trainers zijn trots op dit team.