In de competitie gaat het dus crescendo voor de mannen van Arjan en Michiel. Vandaag maar eens kijken hoe het tegen een hoofklasse zal gaan. Voorafgaand aan de wedstrijd verschilden de meningen onder de trouwe volgers sterk van elkaar. Terwijl MSC’s interne jeugdscout van een 9-1 overwinning uitgaat, geeft de leider aan met een kleine overwinning te rekening te houden.

Al na vijf minuten bleken de inzichten van de scout het best. Toen stond het namelijk al 3-0 voor MSC E3. Sterker nog, de eerste goal lag al na exact 12 seconden achter de keeper van De Weide E2 en dat terwijl De Weide E2 de wedstrijd mochten aftrappen. Kort daarna werd het dus direct al 2-0 en 3-0. MSC E3 begon veel scherper aan de wedstrijd, trok het initiatief naar zich toe en gaf het niet ook meer uithanden.

De groen-witten uit Hoogeveen kwamen er niet aan te pas. Toch wist MSC E3 het veldoverwicht in eerste instantie niet verder in de score tot uitdrukking te brengen. Na de snelle 3-0 werd het spel wat slordiger en vaak te onrustig. Omdat De Weide geen enkele keer gevaarlijk kon worden, bleef het in de eerste helft bij 3-0. In de rust werden de mannen nog een keer door Arjan opgepept. Dat leidde tot een betere tweede helft.

Er werd weer meer – en vooral beter – afgespeeld en de kansen werden beter benut dan voor rust. Zo liep de score op tot 9-0. Net geen 10 goals dus, maar het doelsaldo van de laatste 4 wedstrijden luidt nu: 40 voor en drie tegen. Weinig op aan te merken dus. De mannen zijn in topvorm en het wordt weer eens tijd voor echte tegenstand. Wellicht komt volgende week tegen Olyphia E1. Die wedstrijd is dubbel belangrijk. Het is namelijk een competitie- en bekerwedstrijd in één. Winst betekent niet alleen 3 punten, maar ook een bekerronde verder. Een soort zespuntenwedstrijd, maar dan anders dus.

Intussen gaat de teamleiding verder met de zoektocht naar sterke oefentegenstanders. Misschien moeten we beide buren maar eens vragen of we tegen hun E1-teams mogen oefenen.