Het team ging voortvarend van start. Ze begonnen dreigend op de helft van FC Meppel. Maar uit 2 goede kansen viel net geen doelpunt. Na een uittrap van de keeper op de gevaarlijkste speler van FC Meppel, viel het eerste tegendoelpunt. Al snel scoorden ze nog een keer en ook doelpunt 3 volgde rap. Helaas was het ook nog gaan regenen… Gelukkig scoorde Mats 1-3 en maakte Kai vlak voor rust nog 2-3 en brak de zon op Ezinge weer door.
Na de limonade hervatte de ploeg van FC Meppel snel en ondanks enkele fantastische reddingen van Kyan vond de FC Meppel aanval gaten in de verdediging en volgden nog drie doelpunten. MSC kreeg kansen maar het geluk was niet op de hand van E4. Een schot van Niek miste op een haar na het net. En ook Twan en Melvin kregen de bal niet achter de keeper. Ronaldo scoorde nog 3-6. Alec en Twan konden wel voorkomen dat FC Meppel nog meer uitliep. Een onverwachte bal op Tessa’s scheenbeschermer ging in de allerlaatste minuut net over. Voor FC Meppel deze keer 3 punten. Maar de stijgende lijn zit er in. Als er een returnwedstrijd zou komen neemt E4 vast en zeker een punt mee naar huis.