Twan kwam ook een paar keer goed langs de zijkant op om naar binnen te trekken en af te ronden maar de paal twee keer en een uitstekende keeper van W IJ C stond in de weg Elias schoot nog een paar keer maar ook dit was net mis of de keeper pakte hem. En zoals men zegt in de voetballerij als hij er bij jouw niet ingaat valt hij vaak aan de andere kant.

Een uitval van W IJ C en een geplaatst laag schot op het natte veld was raak. Door deze goal na een kwartier kreeg W IJ C wat hoop en begon onder onze druk weg te komen ook fysiek waren ze nu duidelijk aanwezig en wat sterker maar M S C bleef voetballen Mohamed werd wat meer naar voren gestuurd om wat meer druk op het middenveld te hebben De kansen bleven komen maar er werd tot de rust niet gescoord.

In de rust kregen de kinderen door dat we op dezelfde voet door zouden gaan in die verstande dat alles wat sneller moest en dat de balaanname ( wat niet makkelijk was op dit veld ) iets meer gecontroleerd moest. En na vier minuten in de tweede helft kwam via Elias de bal bij Tristan die met een soort lob over de scheids en twee spelers van W IJ C  Emily wist te bereiken die rustig de bal in de hoek schoof 1-1 En nu door was het advies van de meegekomen supporters. Na een aanval over rechts plaatste Elias de bal knap voor het doel waar Tristan hem voor zijn mindere linker been kreeg, maar Tristan aarzelde niet en schoof de bal in een keer met zijn linker het doel in  1-2 dus. Ook W IJ C kreeg nu wat klein kansjes voornamelijk wat afstandsschoten want de verdediging stond goed op te letten. En kwam er een bal door stond Ilja er nog onze solide sluitpost. Nu ging W IJ C het nog iets meer fysiek ( maar wel fair ) spelen maar onze lichtere spelers kregen het zwaar. Maar ze bleven voetballen Marrit stond achterin heel rustig de bal naar de buitenkant uit te verdedigen en max stond aan de andere kant gewoon te bikkelen zijn man was echt wel groot maar max kon zich fysiek aan hem meten misschien dat max zelfs iets beter was. Nadat W IJ C weer op Mohamed was stuk gelopen ging de bal naar links op Marrit  die Tristan op snelheid wegstuurde langs de linker kant Tristan liep twee man er uit en was er links door Emily stond voor de goal alleen voor de keeper pass van Tristan en goal Emily. Een zuivere counter ook dat kunnen ze dus was de beoordeling van de leider van W IJ C 1-3. W IJ C gooide nog iets meer fysiek er in en Tristan en Elias werden daar de dupe van. Eerst Tristan van het veld afgedragen die met dat hij werd opgetild zei ik kan wel door hoor . Niet gokken dacht ik met nog 4 minuten op de klok. Maar twee seconden later mocht hij er toch weer in want toen was het Elias die van het veld moest. Hij kon helaas niet terugkomen en bleef op de bank met een  jas over zijn benen op de bank. Het advies van de trainer was dan ook thuis op de bank en je lekker laten verwennen niet te veel lopen en eten en drinken wat je lekker vindt. Gelukkig kon hij zei het met wat pijn toch de strafschop nog nemen na de wedstrijd.

Na het eindsignaal nog de strafschoppen toen kon ook eindelijk Ilja onze keeper ff laten zien wat hij echt kon. Na een zeer sportieve en leuke wedstrijd met leuke supporters van beide kanten drie punten mee naar Meppel. Ik sprak nog even met de trainer en die zij ook als er een winnaar moest zijn was dat M S C omdat:

  • Er een lepe spits stond Emily:
  • Een verzorgd voetballende links voor Elias:
  • Een snelle en hard schietende rechts voor Twan:
  • Een linker verdedigster die alles onder controle hield en constant de zijlijn opzocht en geen domme dingen deed Marrit:
  • Een rechter verdediger die fysiek niet te kloppen leek Max:
  • Een laatste man die als een rots in de branding alles weg werkt en soms mee opkomt wat direct gevaar oplevert omdat hij zeer technisch is: Mohamed
  • Een keeper die durft te duiken en een goede uittrap heeft Ilja:
  • En een nummer zeven die wat aparts in het eten heeft gehad want hij loopt overal en blijft maar gaan Tristan:

Iedereen bedankt voor de support het was ondanks het weer een leuke dag voor de kinderen