Staphorst was altijd een lastige tegenstander geweest, dus het was wel spannend hoe het zou aflopen vandaag.
Om 10:00 uur was de aftrap, en het was duidelijk dat MSC in goeden doen stak. Het doel van Staphorst werd belegerd, met veel goede aanvallen over de vleugels. De aanvallers hadden het vizier niet scherp staan, en de keeper van Staphorst wist de nodige ballen eruit te halen. Pas na 8 minunten wist Devlin voor het eerst het doel te vinden zodat het 0-1 werd. Via combinaties werd druk gehouden op het doel zodat Mart de 0-2 en 0-3 wist te maken. Staphorst hielp een handje door de 0-4 in eigen doel te schieten. Halverwege de 1e helft maakte Mart nog de 0-5 waarmee de rust werd bereikt.
Na rust ging MSC E5 rustig verder. Na 1 minuut in de 2e helft maakte Devlin wederom een doelpunt, 0-6. Even later werd Devlin onregelmentair onderuit geschopt, zodat de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop geven. De jarige Jitze mocht de strafschop nemen; helaas schoot hij recht op de keeper. Dat mocht de pret niet drukken, want vanaf de 38 e minuut vloog er bijna elke minuut er wel eentje in (Paul, Mart, eigen doelpunt, Mart, Romein, 2 maal Nick de Boer, Romein en Nick Brian). Tussendoor wist Dominique haar doel schoon te houden, en wist zij de spaarzame uitbraken van Staphorst te neutraliseren.  Benjamin was ook aardig op dreef vandaag, en maakte het de verdedigers van Staphorst knap lastig.  Ondertussen maakte Alex ook nog bijna een doelpunt, maar schoot bijna de keeper van Staphorst doormidden, zo hard was zijn schot.  Na afloop van de wedstrijd stond er een 0-15 uitslag op het bord en was MSC E5 de competitie prima begonnen.
De afsluitende penaltyserie was geen succes; veel ballen op de lat of over. Oefenstof voor komende trainingen.