Vanaf het begin ontstond een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij de gasten wel ‘felller’ op de bal waren. MSC kreeg goede kansen om de score te openen, maar na 5 minuten viel vanuit een corner de 0-1. Ondanks dat deze week op corners was getrained kon een speler van WIJC vrij inschieten. Na deze openingstreffer was het spel wat rommelig. Spelers van MSC liepen wat teveel met de bal, zonder deze over te spelen. Het risico is, dat je jezelf vastloopt en de bal verliest wat dan ook gebeurde. WIJC wist hier echter niet van te profiteren. Halverwege de 1e helft kwam MSC terug in de wedstrijd. Nick de Boer schoot de bal hard in, waarbij Romeijn de bal van richting veranderde, zodat deze het doel in vloog, 1-1.  Lang kon MSC niet van deze stand genieten, want 2 minuten later lag de bal alweer achter Dominique, 1-2. Met deze stand werd ook de rust behaald.

De trainers probeerden in de rust de ploeg op scherp te zetten. Er was niets aan de hand, en eigenlijk was MSC de betere ploeg op het veld. Als we meer op het doel zouden schieten, dan kwam het wel goed. Alle goede raad ten spijt was het WIJC dat in de 2e helft beter ging voetballen. Al vrij vlot volgde de 1-3. Toch gaf MSC het nog niet op, en met een prachtige lob over de keeper wist Devlin de achterstand te verkleinen tot 2-3. Zou het dan toch….? Helaas was de keeper vandaag iets minder gelukkig in de akties. Na de uitstekende pot van vorige week waarbij een punt werd gered, liep WIJC uit naar 2-5. Uiteindelijk wist Nick Brian de stand nog iets dragelijker te maken door de 3-5 te scoren, maar daar bleef het dan bij. Slotconclusie was, dat we de 1e helft prima bij konden blijven, maar dat wat kleine individuele fouten afgestraft werden door een tegenstander die gelijkwaardig was; een wijze les voor de komende wedstrijden.

Met deze uitslag is MSC E5 klaar in de beker, en kan zich volledig richten op de competitie.