Zoals je van E5 mag verwachten, begonnen zij direct met druk zetten en het duurde niet lang of MSC nam de wedstrijd over en begonnen de eerste aanvallen, die helaas nog geen doel troffen. Aangezien MSC sterker was en de verdediging weer als een huis stond, was het Twan, die steeds meer zelfvertrouwen krijgt, die begon aan indrukwekkende rush en ja het duurde dan ook niet lang of Twan maakte zijn EERSTE doelpunt in zijn carrière. Niet alleen Twan was hier heel blij om, ook het gehele team besprong hem en aan de lijn stond een hele trotse vader.
MSC kreeg de smaak te pakken en de aanvallen gingen maar door en het was wederom Twan die vanaf de zijkant voor gevaar zorgde en zijn prachtige voorzet werd net zo mooi binnengetikt door een speler van De Blesse. En ja toen waren alle remmen los en was er voor de Blesse geen houden meer aan. Prachtig samenspel volgde en bij 1 van deze aanvallen speelde Twan, naar Niek, die de bal prima afspeelde naar Martijn en die wist hier wel raad mee 0-3. Daarna was het Koen die vanaf links voor een continue gevaar zorgde, die zijn goede spel bekroond zag met een mooi doelpunt. Toen was de stand 0-4 en eerlijk is eerlijk, MSC dacht dat ze er al waren en liet het spel even gaan, waardoor De Blesse ook gevaarlijk kon worden, via een voorhoede speler die zeer gevaarlijk was en veruit de beste speler van De Blesse. De verdedigers Thomas en Fedor konden veel gevaar voorkomen, maar op een gegeven moment kwam de speler van De Blesse er toch door, waarna hij door een overtreding werd gestopt. Jesse zette de muur neer, maar het mocht niet baten, want De Blesse bestaat uit grote jongens, die fysiek hun mannetje stonden en de vrije trap werd onberispelijk ingeschoten. De Blesse ging daarna op jacht naar meer doelpunten, maar door goed verdedigen werd dit  voorkomen. De Blesse kreeg wel kansen die vooral uit corners kwamen, maar hier werd goed op ingespeeld door MSC en toen er een kopbal kwam, redde Jesse dit op een prachtige wijze.
De rust gingen we in met een 1-4 voorsprong, waren we tevreden over het spel, maar gaven ook aan, dat we De Blesse lieten komen, terwijl dit onnodig was. Het strijdplan voor de tweede helft werd besproken en deze werd zeer goed uitgevoerd, want MSC speelde de tweede helft prima en kreeg hiervoor naast de complimenten ook de doelpunten die het verdiende. Koen die een heerlijke wedstrijd speelde, gaf een prima pass op Niek en Niek weet wel raad met zulke kansen en scoorde de 1-5. MSC begon heerlijk te combineren en al snel kon Martijn uithalen doordat De Blesse meer lette op Mats en Niek die vrijliepen. Wat De Blesse niet lukte, ging bij MSC wel goed, want uit en corner van Koen kopte de vrijstaande Martijn de bal keihard in en stond het 1-7. De corners waren in deze wedstrijd weer een krachtig wapen van MSC met Koen op links en Mats op rechts. Daarbij kwamen roulerend, Fedor, Thomas en Twan mee naar voren en hun schoten waren gevaarlijk. Inmiddels heeft MSC ook door, dat keeper Jesse een prachtige uittrap in de benen heeft en door goed vrijlopen komt de bal dan bij hen. Uit 1 van deze uittrappen was het de onvermoeibare Twan die weer aan een rush langs de zijlijn begon en hij speelde de bal prachtig door naar Martijn, die hem weer keurig doorgaf aan Niek en ja dan staat het 1-8.
De Blesse zag het niet meer zitten en ook hun voorhoede speler kon weinig meer beginnen, want Thomas en Twan wisten inmiddels hoe ze hem moesten verdedigen, dus hij kreeg weinig ruimte meer. Mats had deze wedstrijd de langste spelers van De Blesse tegenover hem, dus hij moest extra hard werken om er langs te komen, het mooie is, dat Mats op een gegeven doorhad hoe hij dit het beste kon doen en werd daarom ook zeer gevaarlijk en een prachtig schot van hem zorgde voor 1-9 tussenstand. Daarna ging MSC op jacht naar treffer 10 en dat duurde niet lang. Het was wederom Koen die een goede pass gaf aan Niek, die zijn schot gestopt zag, maar Mats was zeer attent en hij scoorde de 1-10. MSC was nog niet klaar en Fedor, die al de hele wedstrijd loerde op zijn moment kon op een gegeven moment verwoestend uithalen en hij scoorde de 1-11. Dit was de eindstand en MSC ging voldaan van het veld. In de competitie is inmiddels duidelijk dat een aantal ploegen met grote uitslagen van het veld stappen en het kwaliteitsverschil is groot. MSC doet goed mee, al moet het soms wennen aan de tegenstanders die fysiek spelen, maar het wapenen tegen gaat steeds beter. Volgende week gaan we enorm ons best doen om de volgende ronde van de beker te halen en onze tegenstander is Rouveen E5.