Iedereen was benieuwd hoe het er nu voor stond. Aan de voorbereiding had het niet gelegen, want de afgelopen maanden was er hard getraind door het team. Alleen Mart ontbrak in Steenwijk wegens Griep. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf het hele team de tegenstander een handje. Dit was door de vereniging als beleid geformuleerd om  ook respect tegenover de tegenstander te tonen. Ook Olde Veste onderschrijft dit, grote klasse.

Na de aftrap begon MSC voortvarend aan de wedstrijd, en al na 2 minuten wist Nick de Boer met een slap rollertje de 0-1 binnen te schieten, een prima begin. Echter het leek wel of de spelers nog in de winterslaap modus zaten. Olde Veste werd sterker en sterker, wist meer duels te winnen en MSC liep achter de feiten (en de tegenstander) aan. Met een schot van afstand, onhoudbaar voor Dominique, wist Olde Veste de 1-1 te maken.  Hierna wisten zij ook vrij snel de 2-1 te maken, en de 3-1. Tussendoor schoot Nick Bryan nog op de paal. Toch wist MSC zich te herpakken, en maakte Benjamin de aansluitingstreffer, 3-2. Zou er toch wat te halen zijn? Op slag van rust maakte Nick de Boer de 3-3. Met deze stand werd ook de rust gehaald.

In de rust werden door de trainers nog wat tachtische aanwijzingen gegeven, veel schieten op doel was het credo.  MSC begon te voetballen en zette de tegenstander daarmee onder druk. Er werd voornamelijk op de helft van Olde Veste gespeeld en spelers wisten elkaar te vinden.  Devlin ging geregeld over zijn tegenstander heen en wist de bal dan voor te zetten.  Na een kwartiertje voetballen in de 2e helft maakt Nick Bryan de 3-4. Verdedigend deden Alex en Jitze veel goed werk, geassisteerd door Paul. Paul miste nog een kans op het duel definitief te beslissen. Olde Veste gaf zich nog niet gewonnen, en de snelle spits brak uit en verscheen vrij voor Dominique. Gelukkig voor MSC schoot hij keihard op de paal.

Vijf minuten voor tijd maakte Romein de 3-5 en leek de buit binnen. Toch wist Olde Veste nog eenmaal te scoren, zodat de einduitslag 4-5 werd. De eerste 3 punten zijn binnen.