FC Meppel was de competitie niet goed begonnen en waren gebrand op een goed resultaat met als voornaamste doel de schade beperken.
Onder warme omstandigheden begon MSC fanatiek, maar al snel bleek, dat de geoliede machine af en toe haperingen vertoonde en dat niet iedereen de bekende scherpte had, waardoor aanvallen moeizamer gingen en het gewenste resultaat uitbleef. Wat wel pleit voor de mannen van E5 is, dat ze bleven vechten om de gewenste zege binnen te halen. FC Meppel verdedigde fanatiek had daarbij fysiek spelende verdedigers, maar moest zich op een gegeven toch gewonnen geven tegen een uitstekend schot van Niek, waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. MSC putte daaruit wel meer vertrouwen, maar de aanvallen gingen toch niet geheel vlekkeloos en ook de hitte en het feit dat we tegen veel bekenden c.q. klasgenootjes speelden, kwam het spel niet ten goede. Uiteindelijk dacht Niek het is genoeg en met een droge knal was het 0-2.
De wedstrijd kwam open en ook FC Meppel begon met aanvallen, maar tegen het verdedigingsblok Thomas en Twan moet je van goede huize komen en bijna iedere aanval werd keurig onderschept en werden de buitenspelers Mats en Kay gezocht. Als FC Meppel er dan toch doorkwam was Jesse zeer geconcentreerd, stopte de bal en ook was hij geregeld het aanspeelpunt voor Thomas. Fedor en Quinten hadden wederom de dankbare taak om zowel de verdediging als de aanval te helpen en er werd een aanslag op hun uithoudingsvermogen gedaan. Dit gold ook voor onze buitenspelers en daardoor werden schoten schotjes en een prooi voor de keeper van FC Meppel.
Dat MSC mooi kan voetballen, lieten ze zien toen uit een corner de afgeslagen bal keurig door Thomas naar Fedor werd gespeeld, Thomas de bal weer terug kreeg, direct doorspeelde naar Quinten die weer direct doorspeelde naar Mats en ja die wist daar wel raad mee en de 0-3 was een feit. Deze aanval was zo mooi door het 1 keer raken en het elkaar blindelings vinden, dat het best kan zijn dat de schrijver van dit verhaal iets vergeet te vermelden, maar ondanks de hitte was deze aanval een kippenvelmoment.
Uiteindelijk gingen we de rust in met een 0-3 voorsprong en werd de 1e helft geanalyseerd, waarbij er ook werd opgelet dat er niet teveel werd gedronken, omdat we tijdens een wedstrijd geen plaspauze krijgen. De tweede helft ging qua spel beter, maar helaas verdedigde FC Meppel goed en bleef de hitte ons parten spelen, waardoor schoten van Quinten, Kay en Fedor geen doel troffen. Uiteindelijk bleek het krachtverschil toch duidelijk en werd het 0-4 door Niek, die alert reageerde op de gestopte penalty van Twan en Mats maakte een eigen actie prachtig af. Al met al een prima 0-5 overwinning en is het ook goed, dat we uit deze wedstrijd naast het genieten de leermomenten pakken voor de volgende wedstrijd.
Deze wedstrijd zal zijn tegen Uffelte E2 en zij hebben op dit moment ook 3 wedstrijden gewonnen, dus het wordt een interessante wedstrijd volgende week om 11.15 uur op sportpark Ezinge. Onze mannen kunnen alle steun weer goed gebruiken en zullen dan wederom laten zien, wat zij in huis hebben.