Om 08.50 uur kwamen we aan bij, zoals het leek, een volledig verlaten sportcomplex, gehuld in de mist. Na een poosje zoeken vonden we de entree naar de kantine, en hier was gelukkig iemand aanwezig die een kleedkamer voor ons van slot kon doen.  Na het aankleden volgde de instructie en de opstelling in de kleedkamer, en Sam de Haan werd aangewezen als aanvoerder. Dit hield in dat Sam de warming-up moest verzorgen. Voor de wedstrijd werd er door alle aanwezige teams een minuut stilte in acht genomen, vanwege het overlijden van een lid van Olyphia.

DSC_0234Aanvoerder Sam moest de toss doen, welke verloren werd, dus moesten we van helft wisselen en speelden we met de zon in de ogen. Maik en Sam waren eerste wissel. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd, en binnen korte tijd stonden we voor met 0-1. Een prachtige voorzet van Floris werd subliem ingetikt door Steven. We waren vanaf het begin duidelijk sterker, maar konden deze voorsprong helaas niet uitbouwen. Na een poosje begonnen we de controle over de wedstrijd te verliezen wat resulteerde in een doelpunt voor Olyphia. Met moeite lukte het om deze stand te behouden tot aan de pauze, mede dankzij goed verdedigend werk van Martijn, Olaf en Maik en een paar geweldige reddingen van onze keeper Dennis.

Na de peptalk in de pauze gingen we de tweede helft zeer voortvarend van start, en produceerden aanval na aanval. Kansen van Marvin, Daniel, Floris en Steven werden helaas niet benut. Dit leverde een groot aantal oeh’s en aah’s op van de meegereisde fanatieke supporters.

Door de grote druk op het doel van Olyphia werd de verdediging een beetje vergeten, wat een aantal malen resulteerde in een gevaarlijke counter van Olyphia. Tien minuten voor het einde werd het dan ook 2-1. We bleven knokken voor een doelpunt, en een aantal malen waren we er dichtbij, door kansen van zowel Floris, Daniel, Sam en Marvin. Het mocht niet meer baten, en te vroeg voor ons kwam voor Olyphia het verlossende eindsignaal. Eindstand 2-1.