Vandaag kreeg Rens Jan steun van onze E6 speler Pien. Pien kon de wedstrijd helaas niet meespelen vanwege een blessure, maar kent het spelletje zo goed dat Rens Jan wel wat hulp kon gebruiken vandaag.

Kirsten, Noah, Levi, Romee, Rutger, Lisanne, Yassine, Iwan en Youri betraden het veld. Hier en daar een bemoedigend schouderklopje en wat bemoedigende woorden naar elkaar, en de wedstrijd kon beginnen. Gelijk na het fluitsignaal van scheidsrechter Jille Ganzinga ging MSC E6 goed van start. Er werd zoals bijna altijd goed gespeeld, en van zenuwen was niks te merken.

Al gauw was daar het eerste doelpunt. Nu moet gezegd worden dat deze prachtig was…………. maar Staphorst in eigen doel schoot. Ai, dat was even vervelend voor Staphorst, maar voor E6 was het eerste doelpunt binnen.

Maar dat MSC ook zelf kon scoren werd al gelijk duidelijk. Door fantastisch spel, en elkaar zoeken, vinden en afspelen werd het publiek wederom getracteerd op een geweldige wedstrijd. De zelfverzekerheid straalde van de spelers af. Trainingen in warmte, kou en regen, het is niet voor niks, want ook in deze wedstrijd werd al het geleerde in de praktijk gebracht.

Natuurlijk hebben Erik en Jasper hier aan bij gedragen door de trainingen te verzorgen.

Wat bij MSC E6 goed te zien is, is dat ze elkaar de bal gunnen, en als een team naar de overwining werken, niemand daar gelaten. Jongens en meiden……….. super.

De doelpunten bleven komen, maar ook Staphorst wist de bal 1 keer achter onze doelman Noah te krijgen. MSC E6 liet zich daardoor niet uit het veld slaan.

Zelfs een penalty toegekend aan Staphorst werd door Noah op een ware ´´van de Sar´´ wijze gestopt.

De supporters………. vaders, moeders, opa´s, oma´s, zelf de oppas…….moedigde het team op een fantastische wijze aan. De sfeer was goed zowel in het veld als langs de lijn.

Ja, en toen het eindsignaal. Hahaha, kampioene ole, ole. MSC E6 – Staphorst 7-1.

Het kampioenschap dik verdiend.

Eerst nog even de penalty´s nemen, en toen het belangrijke moment, de officiële prijsuitreiking.

De standaardjes werden uitgereikt door Marius. Voor Rens Jan, Jasper, en Erik waren er bloemen.

Douchen, en aan de patat met mayo.

Kirsten, Pien, Rutger, Romee, Youri, Lisanne, Iwan, Levi, Noah en Yassine, jullie hebben dit seizoen prachtig voetbal laten zien.

Op naar de zaal, om in het voorjaar weer lekker buiten verder te gaan.


Een trouwe supporter.