De grasmat lag er straks bij, er scheen een heerlijk zonnetje, en de spelers waren laaiend enthousiast om het veld te betreden. De mannen Youri, Rutger, Noah en Iwan, samen met de dames Pien, Romee, Levi en Lisanne, hadden in de trainingen de week ervoor al laten zien wat ze waard waren, maar nu moest het dan toch echt gebeuren.
Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal door scheidsrechter Fred gegeven, gingen de spelers van E6 in de aanval. Er werd goed samen gespeeld, iedereen was scherp, en gemotiveerd………….. “de eerste wedstrijd, we laten zien wat we kunnen”……….dat hadden we afgesproken. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal viel. Wat een beauty. Zo uit het niets, was daar de eerste voltreffer.
De hele wedstrijd bleven de spelers van E6 gretig en geconcentreerd, en Giethoorn had het zwaar……….. dat was te zien. Al gauw was er een geweldige voorsprong opgebouwd.
We konden redelijk ontspannen de rust in, maar de concentratie bleef. Nee, we mochten niet verzwakken……….. koppie erbij houden! Iedereen gaf aan dat ze op een positie speelde waar ze lekker met de bal overweg konden, dus er werd niet gerommeld in de opstelling. Ook de tweede helft liep het fantastisch. Er werd een aantal malen gescoord.
Toch gebeurde het dat Giethoorn, 3 keer door de verdediging van E6 heen wist te komen, en scoorde. Maar de overwinning was voor E6. Met een eindstand van 6-3, mag er terug gekeken op een zeer goed gespeelde wedstrijd.