Het seizoen werd rustig begonnen met een gelijkspel tegen FC Meppel, 4-4. We moesten er inkomen.  De tweede wedstrijd tegen BEW was een lastige. Er waren veel kansen over en weer, maar uiteindelijk trokken we aan het langste eind: 2-1 winst. In de volgende twee wedstrijden werden grote uitslagen behaald. We waren op dreef, dachten we… Totdat we uit tegen Staphorst moesten. Onder barre omstandigheden (koud, wind, regen) gingen we met 2-1 ten onder. Met nog drie wedstrijden te gaan, hadden we nog niet in de gaten dat we kampioen konden worden. De wedstrijden tegen Alcides en FC Meppel waren potjes met hoge scores, 16-1 en 7-1. BEW had ondertussen gewonnen van de andere concurrent in de competitie, DESZ. Wij zouden samen met BEW in de laatste wedstrijd in Vledder gaan uitmaken wie er kampioen zou worden. We hadden genoeg aan een gelijkspel. BEW moest winnen!

Kampioen IMG_1386In Vledder was er veel publiek, zowel de thuisploeg als wij hadden veel ouders meegenomen. Het werd een felle, verhitte strijd waarbij (soms) de emoties bij de ouders hoog opliepen. BEW begon voortvarend met de wind in de rug. Er stonden potige jongens achterin de met lange halen naar voren hun beste speler, de spits, lanceerden. Bij rust stonden we met 2-0 achter. Na de rust zijn de jongens opgestaan en hebben ze geknokt! Bram Jonkeren maakte, vlak na rust een weergaloze goal, waardoor wij er weer in gingen geloven. We kwamen terug naar 2-2. De sfeer werd grimmiger. Mede doordat de scheidsrechter niet altijd even eerlijk floot, maar daar trokken de jongens zich niets van aan. Daarna liepen we uit na 4-3, waarbij de laatste goal een prachtige countergoal was. Stan Schuring werd gelanceerd, was niet zelfzuchtig en legde vlak voor de keeper de bal af op Sam Haasjes die feilloos de 4-3 binnen tikte. Met nog een paar minuten op de klok leek de overwinning veilig. BEW was gebroken! Het werd nog even spannend door een “hans van breukelen”-momentje van onze keeper, 4-4.

Kampioen IMG_1379Uiteindelijk zijn we de terechte kampioen door in een weergaloze eindstrijd te winnen van onze directe concurrent! We hebben het seizoen afgesloten met een ouder-kind partijtje. De jongens en hun leiders zijn in het zonnetje zijn gezet met een drinkbeker,  t-shirt en een mooi vaantje!