Om acht uur ging het richting Steenwijk, en mooi op tijd kwamen we aan bij Olde Veste. In de kleedkamer werd het strijdplan voor deze wedstrijd besproken, en de nadruk werd gelegd op inzet…….inzet om Olde Veste te belemmeren hun spelletje te spelen, vechten voor de bal, alles geven wat je in je hebt. Ja, de kinderen waren onder de indruk van het doelgemiddelde van Olde Veste, maar toch probeerden we ze als leiders anders te laten denken en juist deze wedsstrijd als een uitdaging te zien. Want wat is er nu mooier dan winnen van de koploper?

Dennis was vandaag aanvoerder en had dus de taak de warming up te doen. Na de warming up werd er wat geoefend op bal-aanname, passing en afronden op het doel. Het wachten was op de tegenstander. Vlak voor negen uur werden we aangesproken door iemand in een blauwe jas, dit bleek de leider van Olde Veste E5 te zijn. Helaas kon de wedstrijd nog niet beginnen, aangezien de scheidsrechter te laat was. Met enige spoed werd er een andere scheidsrechter gezocht. Om 09.03 uur begon de wedstrijd.

Vanaf het begin was duidelijk te zien waarom Olde Veste koploper is, individueel waren ze sterker en ook werd er beter samengespeeld. We werden direct terug geduwd op eigen helft, en waren gedwongen tot verdedigen. Dit werd met verve gedaan, en door hard werken wisten we toch aardig controle te houden achterin. Een onverwacht schot van Olde Veste in de derde minuut verraste onze keeper Dennis, en resulteerde in een doelpunt. Toch lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan, en bleven we fel en goed verdedigen. Door de constante druk van Olde Veste kwam er voorin wat meer ruimte, en bij een paar uitbraken van onze kant wisten we zelfs wat kansjes te creëren. In de 10de minuut werd met een strakke pass Floris bereikt, die de ruimte had om op te stomen naar het vijandelijke doel. Met een verwoestend schot wist Floris de keeper te passeren, en stonden we gelijk! Olde Veste leek hier even door aangeslagen, en we kregen meer ruimte om te spelen en meer kansen. In de 14de minuut wist Olaf de bal langs de lijn bij Marvin te krijgen, die zonder een verdediger in de buurt de ruimte had om het doel van Olde Veste te bereiken en passeerde de keeper met een mooie beweging. Tegen alle verwachting in stond het ineens 1-2 voor de toppers van MSC E6!

Helaas verzuimden we hierna door te drukken, en begonnen we rommelig en ongecontroleerd te spelen. Passes gingen verkeerd, en we vergaten te verdedigen. Hierdoor gaven we Olde Veste weer alle kansen, en in korte tijd wisten ze drie keer te scoren. We snakten op dat moment naar het verlossende rustsignaal, en met de stand van 4-2 gingen we de rust in.

Na rustig wat gedronken te hebben werd de tactiek opnieuw doorgenomen, en de taken opnieuw verdeeld. Na de aftrap was wederom Olde Veste de bovenliggende partij, en hadden we het erg moeilijk om de verdediging op orde te houden. In de 27ste minuut wist Olde Veste dan ook de 5-2 te maken, en ook de 6, 7- en 8-2 wisten we niet te voorkomen. Op dat moment leek het alsof Olde Veste het genoeg vond, en kregen onze jongens wat adem. Er werd weer meer inzet getoond, en we waren meer aan de bal. In korte tijd kregen we een aantal behoorlijke kansen, en in de 46ste minuut werd dit beloond met een mooi doelpunt van Marvin. De mannen van E6 voelden op dat moment dat er meer inzat, en ineens kwam Olde Veste bijna niet meer in het spel voor, en keer op keer werden ze gepasseerd door Daniel, Sam, Olaf, Maik en Steven. Geen van hen was gelukkig in het afronden, maar gelukkig waren Floris en Marvin nog trefzeker en wisten de score op 8-5 te zetten. Helaas was de wedstrijd voor ons tekort, en eindigde dit mooie duel in 8-5. Ja, het is een verlies, maar met opgeheven hoofd verlieten we Steenwijk. We wisten 5 keer te scoren tegen de nummer 1 die nog maar 2 doelpunten tegen had, dus een superprestatie van onze jongens! Als leiding en ouders waren we allemaal supertrots dat de boys zo’n geweldige inzet getoond hebben!

Na de wedstrijd concentreerden we ons op de volgende competitie, namelijk het verkopen van het meeste koeken voor de jeugdvereniging van MSC. Aangekomen in de Koedijkslanden werd er eerst iets gedronken, en daarna werden de dozen met koeken verkocht die nog over waren. Als afsluiter kregen onze toppers nog wat drinken en wat snoepen, waarna een ieder zijn eigen weegs ging. Het einde van een enerverende voetbalochtend!