Voor de wedstrijd werd de teambespreking gehouden in de kleedkamer, en Daniel werd aangewezen als aanvoerder van de dag. Marvin en Kerim waren eerste wissel. Na een korte warming-up begonnen we zeer voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het begin werd er druk uitgeoefend op Olde Veste, wat direct resulteerde in een groot overwicht. Na 6 minuten werd de score geopend door Senne, die beheerst de bal achter de keeper plaatste. Terwijl dit doelpunt nog gevierd werd trapte Olde Veste weer af.

IMG-20141008-WA0008Vanaf de aftrap vielen ze sterk aan, en een minuut na ons eerste doelpunt maakte Olde Veste alweer gelijk. Na dit doelpunt was het lastig om het overwicht terug te krijgen, en voetbalden we meer tegen onszelf dan tegen Olde Veste. Hierdoor gaven we een aantal kansen weg die gelukkig niet omgezet werden in doelpunten voor de tegenstander. Met het inbrengen van Marvin en Kerim kregen we weer meer vat op de wedstrijd, en in de 16de minuut wist Marvin de bal vanaf de linkerkant prachtig strak langs de paal de bal in het doel van Olde Veste te werken. Twee minuten later bracht Senne de stand op 1-3. Na twintig minuten voetbal vloot de scheidsrechter tot ieders verbazing voor de rust, er werd hem door beide partijen snel duidelijk gemaakt dat een helft bij de E-pupillen 25 minuten duurt in plaats van 20 minuten. De wedstrijd werd hervat, maar in de eerste helft konden we het overwicht niet meer omzetten in meer doelpunten. Achterin werd elke aanval van Olde Veste vakkundig opgevangen door Olaf en Kerim, en ook Dennis onze keeper stond zijn mannetje!

IMG-20141008-WA0007Na een tactische bespreking in de pauze, en een verandering van opstelling begon de tweede helft. Wederom direct vanaf het begin werd er veel druk gezet, Olde Veste had niet veel verweer en kon zich niet aanpassen aan de nieuwe opstelling. In de 6deminuut wist Marvin na een mooie voorzet van Daniel de bal in het doel te werken, 1-4. Nog geen twee minuten later maakte Sam een sublieme goal, door bijna vanaf de achterlijn de bal hoog over de keeper in de linkerbovenhoek te drukken. 1-5. Vanaf dit moment ging MSC E6 pas echt als een team werken, en creëerden ze kans op kans. Maik was een paar keer ongelukkig in de afronding, en vond twee keer de keeper en een keer de paal op zijn pad. Ook Steven was een aantal malen dichtbij een doelpunt, maar had geen geluk in de afronding. Vanaf de 15deminuut ging het snel en werd er vier keer gescoord, een prachtgoal van Daniel en nog drie goals van Senne. Einduitslag 1-9, de eerste competitieoverwinning voor MSC E6. Met nog twee wedstrijden in te halen biedt dit perspectief voor de rest van de competitie!