We hadden helaas één afmelding, onze vaste linksbuiten Marvin. Gelukkig was MSC E7 vrij vandaag, en kwamen Sander en Sander ons team versterken. De wedstrijd begon om 10.00 uur, met als eerste wissels Sam Langendijk, Olaf en Sven.

In de spits Boris, Kian op linksbuiten, Sam de Haan rechstbuiten, Daniel mid-mid, linksachter Martijn en rechtsachter Sven. En in het doel natuurlijk onze vaste topkeeper Dennis. We begonnen voortvarend, vol in de aanval wat resulteerde in een vroeg doelpunt van Kian. Een mooi begin van een derby……maar ook Alcides was tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Het was dan ook al snel weer gelijk, door een mooi doelpunt van Alcides.

Hier hadden we op dat moment geen antwoord op, en het goede spel dat we in het begin lieten zien konden we niet voortzetten. De spelers begonnen wat tegen zichzelf te spelen, en het lukte niet meer een goede aanval op te zetten. We werden in de verdediging gedrukt, en konden niet voorkomen dat Alcides in de eerste helft nog twee keer scoorde. De ruststand was dus 1-3.

Na eerst rustig ranja gedronken te hebben kwamen de aanwijzingen van de trainers, gevolgd door een donderspeech van de coaches. Dit maakte blijkbaar wel indruk, want de tweede helft werd er weer geknokt voor de bal! Redelijk snel in de tweede helft scoorde Sven met een mooi afstandsschot de 2-3, en vlak voor het einde van de wedstrijd wist Kian de score op 3-3 te zetten. Hierna werd nog tien minuten alles op alles gezet om de overwinning binnen te halen, maar helaas mocht dit niet meer baten.

Eindstand 3-3, passend bij een echte derby.