Bij MSC mocht Justin Benjamins weer mee doen. Hij was geschorst vanwege ongeregeldheden bij een zaalvoetbalwedstrijd. Benjamins gaf meteen zijn visitekaartje af. Na fout uitverdedigen bij AFC Arnhem tikte Benjamins eenvoudig de 1-0 binnen. “De keeper stond gewoon twee meter naast zijn goal. Ik was heel gretig en als je dan bij je debuut scoort is dat heel mooi”, zei Benjamins na de wedstrijd.

Druk

MSC zette vroeg druk en kreeg drie grote kansen. Bjorn Bakker en Carlos Lopes Macedo vonden AFC doelman Tim Schoofs op hun weg en Macedo schoot nog eens net naast. AFC dreigde overlopen te worden, maar na een kwartier kreeg de ploeg uit Arnhem wat meer grip op de wedstrijd. Toch was de grootste kans weer voor MSC toen Benjamins Schoofs tot een goede redding dwong.

AFC Arnhem was gevaarlijk via een vrije trap van Shiwan Hamdazis die nota bene via medespeler Ali Edan naast ging. Na 40 minuten kwam MSC op 2-0, Bjorn Bakker gaf voor, Macedo gleed de bal op de paal en in tweede instantie tikte Macedo de bal via AFC verdediger Nigel Burleson er alsnog in. Bakker kreeg na doorkoppen van Macedo de kans op de derde, maar Bakker schoot net voorlangs.

Beslissing

Na een uur spelen besliste Macedo de wedstrijd door een voorzet van Robert Schonewille binnen te tikken: 3-0. AFC Arnhem kreeg de eerste echte kans via Ali Edan. Na de corner die er op volgde kreeg Vincent Oosterkamp de bal tegen zijn hand en Essen Gurbuz schoot de strafschop raak: 3-1. Gurbuz had een grote kans op 3-2, maar MSC doelman Marc Holterman stopte het schot.

In de slotfase had MSC de score hoger kunnen opvoeren. Macedo kon alleen op Schoofs af, maar passeerde de AFC doelman in plaats van direct te schieten. Macedo kwam in een moeilijke hoek terecht en miste. In de 82e minuut wist Bakker op aangeven van Macedo de bal van twee meter afstand op de lat te mikken.

Gatenkaas

“We hadden na een kwartier al met 4-0 voor moeten staan”, aldus MSC trainer Leo Blom na afloop. “We begonnen goed en scherp en kregen zoveel kansen. Het was bij hun gewoon een gatenkaas. We zetten vroeg druk en daar konden zij totaal niet mee omgaan. Ik ben heel blij met deze overwinning die de hele wedstrijd niet in gevaar is geweest”.

“Het waren de kerels van MSC tegen de jongetjes van AFC”, zei AFC Arnhem trainer Dennis van Beukering. “Voetballend is MSC geen wonderploeg, maar ze doen wat ze moeten doen en dat deden wij niet”.

Invalid Displayed Gallery