De Meppelers maken zich voor het derde seizoen op rij op voor de nacompetitie, voor promotie naar de topklasse. Dat de wedstrijd tegen Achilles 1894 weinig om het lijf zou hebben, was door menigeen vooraf al voorspeld. Aan beide kanten ontbrak de echte wil. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar scoorden niet. Na de rust werd dat anders. MSC kwam flitsend uit de startblokken. Carlos Lopes Macedo kreeg de kans op de openingstreffer, maar faalde. In de tegenaanval liet Achilles zien hoe het wel moet. Uiteindelijk was het Ewout Wolf die de 0-1 aantekende door Marc Holterman kansloos te laten. De achterstand leverde bij de Meppelers extra energie op, want MSC zocht steeds nadrukkelijker de aanval. De mooiste kansen bleken echter niet aan de wit-zwarten besteed. Viermaal verscheen MSC gevaarlijk voor doelman Ritsema, maar Lopes Macedo, Bollen en Jos Fidom misten.
AgainstAchilles34Dat het uiteindelijk toch 1-1 werd, was niet zo verwonderlijk. Ook niet onterecht overigens. Uit een van de vele kansen die MSC na rust kreeg, was het een kwartier voor tijd Lopes Macedo die op aangeven van Bollen toch de 1-1 scoorde. De wedstrijd ging daarna op slot. MSC, dat de competitie afsloot met de minst gepasseerde verdediging, vond het allemaal prima. Doelman Marc Holterman werd zelfs naar de kant gehaald om de naar vv Ruinerwold vertrekkende reservedoelman Ewout Knol zijn laatste MSC-minuten te gunnen. En ook Achilles, dat dit jaar in de hoofdklasse debuteerde en zich met dit punt handhaafde, vond het allemaal prima. Langdurig balbezit van MSC leverde dan ook geen verontruste gezichten op bij de Assenaren, terwijl Jos Fidom als laatste man en Alex Zomer als spits niet in de verdrukking kwamen. Het was veelzeggend over de wedstrijd.
MSC maakt zich nu dus weer op voor de nacompetitie. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Rohda Raalte. Bij een gelijkspel of winst, wordt op tweede pinksterdag thuis gespeeld tegen RKHVV. Bij verlies komt RKHVV op de donderdagavond voor Pinksteren al naar Meppel. Trainer Leo Blom zegt dat zijn ploeg klaar is voor ‘het toetje’: ‘Zondag gaat het gelukkig weer ergens om en dat weet iedereen.’