Yannick Jol, jeugdspeler van MSC-Antaris, mag dit jaar als ballenjongen optreden tijdens een wedstrijd van het Nederlands Elftal. De 12-jarige Yannick is een van de 56 gelukkigen die tijdens de Officiële Nuon Ballenjongensstrijd is geselecteerd. Voor de strijd hadden zich ruim 10.000 jongens en meisjes aangemeld.
Onder leiding van assistent-bondscoach Rob Witschge doorliepen 240 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar die dag een parcours van praktische en theoretische voetbalonderdelen. Van een behendigheidsparcours en een dribbelcontest tot penalty schieten en een partij handbal 6 tegen 6. Zij werden daarin ook begeleid door oud-voetballer John van den Brom die samen met Rob Witschge de Ballenjongens (j/m) beoordeelden op doorzettingsvermogen, sportiviteit en assertiviteit. John van ’t Schip was erg tevreden over het Selectie-event: “Het was een geslaagde dag. Wij hopen natuurlijk dat het enthousiasme en de energie van de geselecteerde Ballenjongens (j/m) positief zal bijdragen aan de prestaties van het Nederlands Elftal.”
De Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) worden ingezet tijdens de vier kwalificatiewedstrijden die Oranje dit jaar speelt in aanloop naar het EK in 2008. De eerste wedstrijd waar de Ballenjongens (j/m) in actie komen vindt plaats op 24 maart as. in De Kuip, Rotterdam. Voordat de 56 geselecteerde jongeren aan de slag gaan als Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd, ontvangen zij op de dag van de wedstrijd ook nog een speciale training. De wedstrijden waar de Ballenjongens (j/m) voor worden ingezet vinden plaats op 24 maart, 8 september, 17 oktober en 17 november 2007.