Voor je het weet is er sprake van onderschatting bij de spelers. Trainer Arjan Bosschaart probeerde daarom al tijdens het omkleden zijn mannen alert en bij de les te krijgen. Ondanks dat – en een goede warming up – was de eerste helft niet van het niveau dat de mannen van F1 normaal laten zien. De mannen wilden wel, maar het lukte niet altijd. Ze waren net iets te laat bij de bal, speelden net iets te laat of te slap over en gaven de uitstekende keeper van JVZ net iets te veel de mogelijkheid om uit te blinken. Toch wist MSC voor rust nog twee keer te scoren. Jammer genoeg lukte dat het jonge en zeer enthousiast spelende team van JVZ ook. Zonder echte gevaarlijk te worden scoorden de mannen uit Zuidwolde twee keer uit een corner.
In de rust kregen onze jongens duidelijk te horen wat de trainer er van vond en dat hielp. Direct ma de aftrap werd de bal veroverd en werd aanval na aanval ingezet. Zo veel dat het zelfs de prima keepende Zuidwoldiger doelman te veel werd. Al snel stond het 3-2 voor MSC F1. Een klein dopje zorgde voor de 3-3, maar toen was het toch echt over met het verzet van JVZ. Uit de vele kansen worst MSC F1 boog twee keer te scoren, zodat er uiteindelijk een 3-5 eindstand uit de bus rolde. Doelpunten: Jeen (3), Hidde (1) en Jason (1).
Onze mannen hebben zich dus in de tweede helft prima hersteld. JVZ heeft het ons erg moeilijk gemaakt. Hun hele team mag volgend jaar ook nog in de F-jeugd spelen, dus dan zal het niet meevallen om de punten uit Zuidwolde mee te nemen. Volgende week gaan we oefenen en de week er na komt De Weide F1 naar Ezinge. Zij komen dan op bezoek bij de trotse koploper, want medekoplopers DZOH en HH’97 speelden vandaag 4-4 gelijk. MSC F1 staat nu twee punten los en gat dus alleen aan de leiding in de hoofdklasse 5.