Maar nu eerst nog terug naar de wedstrijd van vandaag. Na een prima oefenpot tegen CSV’28 F1, dat vorige week zaterdag voor de tweede keer dit jaar werd verslagen, gingen de mannen van trainer Arjan Bosschaart op zaterdag 5 mei in colonne naar Lemmer om het tegen CVVO F1 op te nemen. De Lemsters zijn een taaie, goed voetballende ploeg met een paar uit de kluiten gewassen knapen. De eerste wedstrijd werd weliswaar door MSC F1 gewonnen, maar eenvoudig ging dat niet. Ook vandaag zou het lastig blijken, vooral in de eerste helft. Er stond toch een aardig briesje zo dicht bij het IJsselmeer en dat briesje blies recht in het gezicht van de Meppelers. Daardoor was het soms moeilijk de bal weg te krijgen – vooral wanneer de bal door de lucht werd gespeeld – en stond keeper Stue af en toe flink onder druk. De defensie met Peter, Nick en Kai liet de doelman niet in de steek en samen hielden ze de nul.

Kai verkeerde in grote vorm en ook invaller Nick speelde net als vorige week een prima wedstrijd. Het is natuurlijk een enorme luxe dat de door vakantie aanwezige Mads zo soepel vervangen kan worden door deze geweldenaar van F2. Nick, bedankt voor het meespelen en F2 bedankt voor het uitlenen van Nick juist op een dag dat jullie de derby tegen Alcides F2 moesten spelen! Het middenveld en de aanval van MSC hadden dus in de eerste helft wat moeite om CVVO onder druk te zetten. Toch stond het 0-1 bij rust. Door middel van een voor MSC F1 typerende vlijmscherpe tegenaanval werd er één keer gescoord. Met drie passes werd de afstand van de eigen goal naar die van CVVO razendsnel overbrugd en kon spits Jeen de trekker overhalen. Met een droge maar o zo effectieve knal schoot hij de bal in het net.

Na een inspirerende peptalk in de rust gaf MSC F1 – geholpen door de wind in de rug – echt gas. De goed spelende Peter en Nick hielden samen met keeper Stue de boel achterin potdicht. Terwijl uitblinker Kai samen met Jason en Julian de baas was op het middenveld. Voorin waren Hidde, Luca en Jeen levensgevaarlijk. Al met al leverde dit in de tweede helft nog vier goals op. Zowel Jeen als Luca scoorden elk twee keer en zorgden voor de 0-5 eindstand. Een geweldige teamprestatie, waaraan alle spelers een bovengemiddelde bijdrage hebben geleverd en voor het eerst dit jaar werd de nul gehouden.

Er volgende de komende week twee belangrijke wedstrijden voor MSC F1. Eerst wordt er op dinsdagavond voor de beker tegen in Genemuiden tegen de plaatselijke F1 gespeeld. In de najaarcompetitie is dit een pittige tegenstander gebleken, maar zo dicht bij de finalepoule (na een eventuele wint op Genemuiden volgt er alleen nog de halve finale) willen onze mannen natuurlijk gewoon weer winnen. Daarna volgt er op zaterdag dus de absolute topper tegen Urk F1. De winnaar van deze partij zal zeer waarschijnlijk ook kampioen worden. Dus MSC-ers van alle leeftijden, geslachten rangen en standen, kom zaterdag 12 mei om 10.15 uur naar Ezinge en schreeuw MSC F1 naar de overwinning!!!