Na wat korte aanwijzingen van de trainer en een goede warming up ging de wedstrijd van start. MSC F1 begon goed aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten was het een gelijkopgaande strijd, maar toen ging het 10 minuten helemaal mis. De Urkers kregen iets te veel ruimte van hun tegenstanders en schoten van afstand op de goal. Dat deden ze erg goed. Nadat het eerste schot nog op de paal uiteen spatte, was het al snel daarna vijf keer op rij raak en dan kopte Jason ook nog eens een bal van de lijn. Het leek een beetje op de wedstrijd tegen Emmen uit de najaarscompetitie. Net als toen leken de mannen 10 dure minuten ergens anders met hun gedachten te zijn. Na de 5-0 werden de ruggen gerecht en ging MSC F1 weer voetballen. Al snel leidde dat tot een prachtig doelpunt van Hidde. De tegenstander werd nu wel vroeg aangepakt en kon verder niet meer scoren.

Ook de tweede helft liet in het begin een goed spelend MSC F1 zien. Dat leidde tot enkele dotten van kansen. Jammer genoeg waren die vandaag niet aan onze spitsen besteed. Op het middenveld en achterin ontspon zich een waar voetbalgevecht, met een prima spelende en super hard werkende Jason als voorganger in de strijd en Julian, Kai en Peter als secondanten. Helaas werd Mads slachtoffer van het mooie voorjaarsweer en het natuurgras. De hooikoorts sloeg toe en hij kon niet verder spelen. Toen ook Peter uitviel moesten de overige mannen alles geven om het goed voetballende Urk te weerstaan. Wisselen was er niet meer bij, dus pijntjes en vermoeidheid moesten worden verbeten. Urk wist nog twee keer te scoren en zo stond er na afloop een 7-1 nederlaag op het bord. De eerste sinds midden september vorig jaar. Dat was even wennen, maar wel terecht. Alles wat wij normaal goed doen deed Urk dit keer nog beter. Kort op de bal, snel overspelen en vlijmscherp voor de goal, de Urkers deden het allemaal.

Maar niet getreurd, MSC F1 is nog altijd bezig met een prima seizoen. We staan nog gewoon op de tweede plek, hebben veel plezier met elkaar en leren elke week weer bij. Misschien door de nederlaag deze week wel dubbel zoveel. Maandagavond oefent de F1 tegen E3. Ook dat zal een hele klus worden, maar we gaan er vol goede moed aan beginnen.