Gezien het spel dat de mannen van F1 regelmatig laten zien en op basis van de stand zou dat geen probleem moeten zijn. Maar een kampioenswedstrijd spelen is toch even wat anders dan een “gewone” wedstrijd of een partijtje op de training. MSC begon sterk en kwam direct na de aftrap op een snelle 1-0 voorsprong, de keeper van Urk maakte een slippertje en Hajo was er als de kippen bij om te scoren. MSC begon dus sterk in de eerste 10 minuten. Je kon wel merken aan de spelers dat het een spannende wedstrijd was. Gelukkig oefenen we wel eens op corners nemen en vanuit een prachtige corner van Jort kopte Maikel hard op het doel en de keeper van Urk hield hem nog net tegen, maar het was Jesse die alert reageerde en de bal in het doel knalde 2-0. Op rozen zou je zeggen als je weet dat je aan 1 punt genoeg hebt vandaag. Maar niets is minder waar.
Na de pauze kwam Urk sterk uit de startblokken, ze speelden goed over en MSC had gelukkig Thomas die een paar keer knap redde. Maar je zag MSC F1 steeds minder goed gaan spelen en Urk werd steeds sterke en gevaarlijker, ze kwamen dan ook terug tot 2-2 door slordigheden van MSC maar ook door goed samenspel.Toen het 2-2 werd zag je gelukkig MSC weer even opleven en in ieder geval weer knokken voor elke bal, het mooie overspelen zat er vandaag niet in maar aan werklust en efficiëntie ontbrak het na de 2-2 gelukkig niet. MSC kwam weer op voorsprong vanuit een prachtige corner van Hajo, het was even onduidelijk of het wel of niet een corner was geloof ik, maar de scheidsrechter had beslist. Hajo legde de bal fantastisch op het hoofd van Maikel die snoeihard inkopte, 3-2.
Je zou denken dat MSC nu het karwei zou klaren zonder verder in de problemen te komen, maar niets is minder waar. Urk zette nog steeds aan en drong MSC steeds verder terug. Verdedigend hadden we een moeilijke dag vandaag en daar profiteerde Urk in de laatste minuten nog van en kwam terug tot 3-3.
MSCsnakte naar het eindsignaal en de wisselspelers vonden het zelfs te spannend om weer het veld in te gaan, want Urk bleef komen en MSC had steeds moeite om eruit te komen. Gelukkig floot de scheidsrechter af en was het kampioenschap in de Hoofdklasse een feit, geweldig gedaan mannen!
Het feest na afloop was geweldig, echt prachtige shirts kregen we uitgereikt door onze shirtsponsor Kuiers Dunnink Montage, waarvoor hartelijk dank! De huldiging op het bordes was groots en het feest werd helemaal compleet toen het hele team samen met de trainers onder de douche ging het ene kampioenslied na het andere zingend (of schreeuwend J )
We zijn nog steeds ongeslagen en met nog 2 wedstrijden te gaan zou het mooi zijn als we dat ook zo kunnen houden jongens, dus lekker feestvieren dit weekend en genieten van het kampioenschap van ons en dat van AJAX, om dan maandag weer lekker te trainen. Hajo regelt de chips (elke goal rechtstreeks uit een corner is trakteren op chips), want ik ben een week in Zweden, maar ben er zaterdag in Genemuiden wel weer bij.

Een trotse Gino

foto’s Kees Veelo