De eerste vijf minuten zaten Gerson en Marc op de bank.
FC Meppel F1 gaf het ons niet cadeau. Bij verlies zouden wij maandag 31 mei a.s. in Koekange tegen Vitesse ’63 F1 moeten winnen om de felbegeerde schaal in de wacht te slepen. Zover kwam het gelukkig niet. MSC F1 was getergd het seizoen met een kampioenschap in het Meppelse te besluiten en zo gebeurde het ook.
Na negen minuten opende een sterk spelende Jesse Bakker de score voor MSC F1. Altijd lekker als een bal er vroeg in de wedstrijd in gaat. FC Meppel moest nu komen en deed dat ook, maar MSC liet zich het kaas niet van het brood eten. In de tiende minuut scoorde Jesse Bakker op een mooie maar even miraculeuze wijze een goal a la Marco van Basten en bracht hiermee de stand op 0 – 2 in het voordeel van MSC. Even voor rust werd FC Meppel verder ontmoedigd door de 0 – 3 van de voet van Marc. De jongens van MSC waren zo enthousiast dat zij niet meer te houden waren en iedere speldiscipline als sneeuw voor de zon verdween.
Na de rust bracht Yves de stand op een veilige 0 – 4. Toch maakte de thuisclub kort hierop de 1- 4 en zocht nog een paar keer de aanval. Door goed keeperswerk van Jarno werd een stand van 2 – 4 voorkomen. Kort hierop blies de scheidsrechter bij een eindstand van 1 – 4 af en al gauw maakte het laatste fluitsignaal plaats voor feestelijk gejuich. Het verdiende kampioenschap is binnen!! De champagne vloeide rijkelijk en verdween in de gulzige kelen van de kampioenen. Alvorens Marius overging tot de prijsuitreiking werd eerst het succesvolle trainersduo Tim Veenema en Sebastiaan Berkenbosch verblijd met een bos bloemen en even later was hetzelfde lot beschoren voor de niet minder succesvolle leider van het geheel. Nu Marius zijn handen vrij had, kon hij overgaan tot het uitreiken van de trofeeën voor elk van de kampioenen.
Als klap op de vuurpijl overhandigde sponsor Kuiers Dunning Montage de spelers en begeleiding op een prachtig shirt op de voorzijde voorzien van het “MSC 100-jarig bestaan embleem” en natuurlijk de tekst ” F1 2010 Kampioen” en op de achterzijde de voornaam van de rechtmatige eigenaar van het shirt. Marius besloot zijn speech met te zeggen dat er friet in de MSC kantine klaar stond, waarna alle 9 spelers een flinke sprint inzette naar die bewuste kantine. Yves overhandigde zijn teamgenoten nog op een roos. Het feestgedruis eindigde in een watergevecht tussen enkele MSC-spelers en de trainers en het resultaat laat zich raden.
Nog een training, een wedstrijd en een toernooi en dan zit het voetbalseizoen er definitief op.
Paul Veltman