Deze tegenstander had alle wedstrijden tot nu toe verloren en stond zonder enige punten stijf onderaan.

Door het verlies vorige week tegen de koploper stond MSC weer in de middenmoot. Deze stand op de ranglijst gaf vooraf reden tot optimisme, alhoewel dat in de afgelopen week wel een behoorlijk domper opliep. De middenvelder Gideon heeft zijn hand gebroken en is minimaal 3 tot 6 weken uitgeschakeld.

Voor Cees en Eelco betekende dat vele uren analyseren en nadenken hoe de opstelling geformeerd moest worden.

Om 10.05 uur stond iedereen klaar en werd de aftrap door JVZ verricht.

In de eerste paar minuten ging het spel nog gelijk op. JVZ kreeg wat kansjes, MSC kreeg wat kansjes en de keepers deden het werk waarvoor ze in de goal stonden: ze pakten de ballen.

Gaandeweg werd de druk van JVZ groter, het veldspel was verzorgder en de jongens van MSC konden de bal moeilijk in de ploeg houden.

In de 6e minuut werd het 1 – 0. Een snelle uitbraak van JVZ leidde tot een corner. Deze werd afgeslagen, echter de afvallende bal werd opnieuw ingebracht. Via de lat kwam de bal voor de voeten van de spits van JVZ. Deze bedacht zich geen moment en ramde de bal hard het net in. Jarne was kansloos.

Niet veel later, in de 8e minuut werd het zelfs 2 – 0. Hierbij werd de verdedigende linie van MSC met één splijtende pass opengelegd en kwam de spits van JVZ oog in oog met onze keeper te staan. Op het schot was Jarne opnieuw kansloos.Gezien het spelbeeld was deze tussenstand verdiend. De jongens van MSC misten duidelijk “de regisseur” Gideon op het middenveld. Het speel was onrustig, het samenspel bleef uit en de inzet leverde niet het gewenste effect op.

Ver in de eerste helft kwamen er toch nog twee goede mogelijkheden voor MSC. Een corner werd net naast getikt en een afstandschot ging net naast. De ruststand was 2 – 0.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien als de eerste. MSC wilde wel, maar kon niet. JVZ wilde ook en de kans op hun eerste overwinning gaf ze net dat beetje extra om door te gaan. In de 4e minuut werd het 3 – 0 en was de wedstrijd gespeeld.

Dat het in de 10e en 16e minuut ook nog 4 – 0 en uiteindelijk 5 – 0 werd maakte eigenlijk niet meer uit.

MSC F1 had de tweede wedstrijd op rij verloren.

Desgevraagd gaf trainer Cees na afloop van de wedstrijd aan tot aan vorige week nog gedachte te hebben aan de koppositie, maar dat nu een eindstand in de middenmoot al een hele mooie prestate zal zijn.

Met nog vier wedstrijden te gaan is voor deze ploeg nog veel moois te halen. Behalve tegen JVZ (wedstrijd van vandaag) is van alle tegenstanders die ze nog krijgen, gewonnen. Er is dus nog steeds van alles mogelijk.