Was het vorige week nog heerlijk voetbal weer (en was er helaas geen wedstrijd), vandaag was het een erg regenachtige dag. Het spel was soms moeilijk te volgen tussen alle paraplu’s door.Voor deze thuiswedstrijd waren heel wat supporters op tijd uit hun bed gekropen, en zo kon om 10.20 uur onder luide toejuichingen de aftrap worden verricht.Het spel werd als snel op de helft van de Staphorster tegenstander gespeeld en dat deed de hooggespannen verwachtingen langs de zijlijn alleen maar toenemen.Op het middenveld ging de bal soepel rond en in de voorhoede zorgden de spitsten al direct voor gevaar.Na 5 minuten was het dan al raak. Vanaf de zijkant werd de bal door Maarten voorgegeven. Hidde stond klaar om de bal in te schieten: 1-0. Een mooie vroege goal. De jongens van MSC vlogen direct na de aftrap weer vol in aanval en dat resulteerde al snel in een tweede goal.Gideon stuurde Maarten de diepte in. Zijn voorzet bereikte Hidde en opnieuw was de keeper kansloos. De vreugde onder de spelers was groot.De druk op de goal van Staphorst werd daarna gewoon weer opgevoerd. Achterin werd geconcentreerd gevoetbald door Thomas en Wisse en daardoor kwamen de spitsen van Staphorst nauwelijks in het spel voor. Na weer een mooie onderschepping door Wisse kwam de bal via Sven bij Hidde. Een 1-2-tje tussen de spitsen leverde Maarten een schietkans op, goal ! Het stond halverwege de eerste helft al 3-0 !

De wedstrijd leek al gespeeld, deze voorsprong mocht niet meer uit handen gegeven worden.De voorsprong was riant te noemen en het geconcentreerde spel van de eerste tien minuten zakte weg. Hierdoor kwam de tegenstander beter in het spel en dat resulteerde in enkele afstandsschoten richting onze goal. Gelukkig heeft F1 in Jarne een keeper die weet wat ‘ie doet en “keek” de ballen rustig naast zijn goal.Toch werd het in de 16e minuut 3-1 doordat een corner niet voldoende werd weggewerkt.Na deze treffer ging het spel op en neer, maar werden er geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Daan, Gideon en Sven verzetten op het middenveld veel werk.Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg MSC halverwege de helft van de tegenstander nog een vrije trap. Vanaf de zijlijn werd door Cees (trainer) een naam van een speler genoemd en werd de opdracht gegeven om direct op de goal te schieten.Hidde had hier wel zin in en met een verwoestend schot zorgde hij voor de vierde goal van MSC, 4-1. (kunnen ze vanaf de kant voortaan de opdracht meegeven om te winnen?? dat scheelt dan weer een hoop stress voor de supporters).

Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon met een overwicht van MSC, maar dat kon niet omgezet worden in doelpunten.

Een corner werd direct op de “slof” genomen en verdween in het net: 4-2.Niet snel daarna werd het alweer 5-2.

Thomas schoot vanaf de middenlijn een uittrap van de Staphorster keeper direct terug. De bal kwam via de lat en de keeper voor de voeten van Maarten die de 5-2 aantekende. De wedstrijd was nu toch wel beslist………

Het spel bleef hierna op en neer gaan. Een afgeslagen corner van Staphorst leidde via Hidde en Gideon tot aan Sven die mooi afrondde. Het stond met nog een paar minuten te spelen 6-2.In diezelfde minuut werd het nog 6-3 door opnieuw een ingeknalde volley bij een corner.En niet lang daarna werd het zelfs nog 6-4 door een onoplettendheid bij MSC, maar de overwinning was binnen en daar had iedereen weer een bijdrage aan geleverd.

 

Opnieuw een overwinning van een goed draaiend team. Alle spelers verdienen ook nu weer een groot compliment voor de inzet, de ijver, de werklust en het samenspel.

Wilt u goed voetbal zien, kom dan zeker eens een (thuis) wedstrijd van F1 bekijken.