Die lagen in elk geval niet in Ruinen, dat was al snel duidelijk. MSC F1 was qua techniek en positiespel een paar maten te groot voor de blauw-witten. Het verschil was zodanig groot dat het fysieke voordeel van Ruinen geheel wegviel. Met name in de tweede helft werd de bal zo soepel en snel rondgespeeld, dat er van duels helemaal geen sprake was. Ook het conditionele verschil was – ondanks het feit dat er twee keer vijfentwintig minuten werd gespeeld – in het voordeel van MSC.

De eerste helft was nog iets onwennig. Voor het eerst sinds lange tijd weer op het veld en dan tegen een E-team, dat zorgde voor wat slordigheidjes. Ook werd er (te) veel met de bal gelopen en nogal eens (te) laat en (te) slap overgespeeld. Toch was het bij rust 4-0 voor MSC F1.  Voorin waren Jeen en Lucca lekker op dreef.  Ze werden prima ondersteund door het middenveld met  Julian en Jason. De verdediging met Mads, Peter en Kai had de zaak volledig onder controle. Ruinen kwam niet verder dan één schot op goal. Stue tikte de lastige stuiterbal prima naast zijn goal. Het zou naar later bleek het enige schot op het MSC-doel zijn. En iedereen weet hoe het zit: je bent pas een echt goede keeper wanneer je bij de les bent op het moment dat je bijna geen ballen op goal krijgt. Stue is er zo één, een echte goede keeper dus.

Na rust gingen de mannen van MSC F1 pas echt los. Trainer Arjan Bosschaart had in de rust aangegeven niet tevreden te zijn en maakte de mannen duidelijk wat hij in de tweede helft graag wilde zien.  En daar waar kinderen die vragen nog wel eens worden overgeslagen, kreeg Arjan exact waar hij om had gevraagd. De ene mooie aanval na de andere rolde op het doel van Ruinen af. Jason verdeelde het spel op het middenveld, Julian en Lucca waren niet te stoppen op de flanken en Jeen scherp als een mes in de spits. Dit alles in de rug gedekt door Mads, Kai en Peter

Dat leidde tot nog eens 9 goals voor MSC F1 na de rust. Wie er precies hebben gescoord en hoe vaak, dat was niet bij te houden. De twee prachtige volleys van Jeen – hij nam beide keren een corner van Julian in één keer uit de lucht op zijn pantoffel – verdienen wel speciale vermelding. Net als de goal die voortkwam uit een strakke voorzet met zijn “zwakke” linkerbeen van Mads en de goal die Lucca na een directe inspeelpass van Peter maakte.

Kortom, een monsterzege om het voorjaar mee te beginnen dus. Volgende week wordt er in Steenwijk geoefend tegen Olde Veste F1 en de week daarna begint de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen Flevo Boys F1.

De vele trouwe volgers van MSC F1 hebben natuurlijk de naam van Hidde gemist. Dat klopt helaas. Hidde heeft afgelopen week bij het buitenspelen een vervelende blessure aan zijn arm opgelopen. Hij moet daarom even rust houden. Toch kwam hij naar Ruinen om zijn teammaatjes aan te moedigen. Dat tekent de prima teamgeest van MSC F1. Geweldig Hidde! Hopelijk ben je er heel snel weer bij.