Heel MSC F1 speelde trouwens prima. Wel werd er iets te slap begonnen, want na al na enkele minuten scoorde Genemuiden F1 de openingstreffer, weer was het slap uitverdedigen na een corner dat ons de das om deed. Genemuiden maakt duidelijk dat men vandaag van MSC wilde winnen. In de voorbereiding was MSC in een spannende wedstrijd net te sterk geweest en er moest revanche genomen worden. Zo werd er gekozen voor het spelen op “gewoon” gras in plaats van kunstgras en werd een verzoek om te spelen met een reguliere F-pupillenbal in plaats van een zwaardere D-pupillenbal genegeerd. Het was vandaag serious business voor Genemuiden. Er werd stevig, maar zeker niet gemeen gevoetbald.

Na de vroege achterstand nam MSC F1 de handschoen op en werd er weer ouderwets druk gezet op de tegenstander en er voor alle ballen werd gevochten. Maar zeker niet alleen dat. In de trainingen van afgelopen week was er veel aandacht besteed bewaren van de rust wanneer in balbezit en dat werd prima uitgevoerd. Er werd goed vrijgelopen en prima gecombineerd. Alleen wanneer het echt niet anders kon werd de bal weggetrapt. Nog niet eerder werden er zoveel prachtige aanvallen op de mat gelegd. Peter, Mads en Kai zorgden voor een goede opbouw van achteruit en verdedigden ijzersterk. Julian, Luca en Jason zetten de voorwaartsen Jeen en Hidde regelmatig in kansrijke positie voor de goal. Wanneer een verzorgde opbouw niet mogelijk was, dan was er altijd nog Stue die met zijn prima uittrappen voor gevaar zorgde.

Uiteindelijk leverden deze mooie aanvallen “maar” 4 goals op. Twee van Jeen en twee van Luca. Maar 4, omdat het er net zo makkelijk 7 of 8 hadden kunnen zijn. Zo was er een aanval waarbij Jeen en Hidde achter elkaar keihard op de paal schoten en hield de Genemuidiger keeper met enkele reddingen de schade beperkt. Omdat Genemuiden ook nog twee keer wist te scoren, was de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. De 3-4 winst voor MSC F1 was echter meer dan terecht. Nu ook deze lastige horde is genomen, lijkt het echt mogelijk: het najaarskampioenschap voor MSC F1!! Nog drie keer winnen en het is zover, spannend….