Gezien de stand op de ranglijst beloofde dit een lastige wedstrijd te worden. Verlies zou betekenen dat de aansluiting met de eerste plek verloren zou gaan. Winst zou betekenen dat er afstand genomen wordt van een directe concurrent.

6

Om 8.45 uur werd er verzameld bij het tankstation bij Meppel oost(erboer). Bijna ging hier het gezamenlijke vertrek mis. Een speler werd gebracht en zijn vader reed direct weg. Hierop dacht een andere vader dat we al gingen vertrekken en reed daar gelijk achteraan. Gelukkig kwam hij na enkele ogenblikken weer terug en konden we in de goede richting vertrekken.Na drie kwartier rijden in een steeds dichter wordende mist, vergezeld van regen kwamen we aan op een mooi sportcomplex van Klazienaveen. Het was een complex (sport) complex. Zeker tien minuten hebben we gezocht naar de juiste kleedkamers.Nadat alle spelers zich hadden omgekleed en de supporters zich hadden gewarmd aan de koffie werd de wedstrijd onder de rook van de Norit-fabrieken om 10.00 uur gestart.

Voor de spelers was het een leuk detail dat precies op dat moment de officiële tune van champions league werd gestart…………

Het veld was moeilijk bespeelbaar, weinig gras, veel kale plekken met een klei-ondergond. Voor de technische spelers was het lastig om hier hun actie te maken. Regelmatig ging een actie mis door een glijpartij.

De jongens van MSC probeerden om het spelniveau van de voorgaande wedstrijden op te pakken, maar mede door het fysieke spel van de tegenstanders lukte dat maar voor een gedeelte. Het spel ging vooral richting de goal van KZC, echter het was oppassen geblazen voor de counters. Met drie middenvelders kwamen zij er razendsnel uit en stonden ze regelmatig met een paar man meer tegenover onze verdedigers (Thomas en Wisse).

In de 15e minuut werd het 1 – 0 voor MSC: Een corner werd gedeeltelijk weggewerkt. De afvallende bal was voor Hidde. Op zijn schot had de keeper van KZC nog wel een antwoord, maar op de rebound van Sven niet.

De druk werd hierna verder opgevoerd, maar echt uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Met afstandschoten werd nog geprobeerd de keeper het nakijken te geven. De keeper van KZC had duidelijk meer te doen dan zijn tegenstander (Jarne) aan de andere kant van het veld. Deze keeper was een klasse apart, want erg veel ballen wist hij uit zijn goal te rammelen.

In de tweede helft zetten de jongens van MSC meer druk. De wil om te winnen was duidelijk aanwezig en de gretigheid om een tweede goal te maken ook.

Dat resulteerde al snel in twee grote kansen, waarbij spelers van MSC oog in oog met de keeper kwamen te staan. Opnieuw bewees deze jongen zijn klasse. Dat de wedstrijd nog niet gelopen was werd in de 6e minuut goed zichtbaar. Na een uitbraak van KZC werd de overgehouden corner met net overgekopt.

Toch werd het halverwege de tweede helft 1 – 1. Een schot op goal werd in eerste instantie nog tegengehouden, maar de rebound was voor de spits van KZC ’08.

Met nog tien minuten te spelen stond de stand gelijk.

Onze jongens wilden deze wedstrijd echt winnen en stroopten de mouwen nog eens. De verdedigers kregen de opdracht om achterin geconcentreerd te blijven spelen en de bal naar de middenvelders (Gideon, Hidde, Daan, Sven) af te spelen. Er ontstond meer ruimte op het middenveld en de bal werd nu meer in de ontstane ruimte gespeeld. Hierdoor creëerde MSC nog diverse kansen. Er zou zeker nog een goal vallen.

Gelukkig viel die ook en voor MSC aan de goede kant. Na een mooie actie van de verdedigers en de middenvelders werd Hidde vrijgespeeld. Zijn afstandschot kwam hard en laag in het net terecht. De stand stond 1 – 2.

De druk bleef op de goal van KZC ’08 en enkele minuten later werd het ook nog 1 – 3 door een prima goal van Menno. Hij werd alleen voor de keeper aangespeeld en direct vanuit de draai scoorde hij.