Dit keer tegen de groen-witte zebra’s van De Weide F1 uit Hoogeveen. De Weide staat bovenin de middenmoot en is een gevaarlijke tegenstander. Van overmoed – zoals tegen JVZ – mocht dit keer geen sprake zijn. Trainer Arjan zette voor de wedstrijd nog even de …. op de i en fris en vol enthousiasme stormden de mannen het veld op.

Al snel werd duidelijk dat MSC F1 de bovenliggende partij was. Alhoewel de jongens voor hun doen in balbezit wat onrustig en slordig waren, wisten ze elkaar beter te vinden dan de tegenstander. Dit leidde tot een aantal mooie aanvallen, waaruit voor rust twee keer werd gescoord. Mads en Jeen waren elk goed voor een prima goal.

Bij balverlies is MSC F1 sowieso scherper dan de meeste tegenstanders. Zo ook vandaag, de spelers van De Weide F1 werden direct opgejaagd en de bal was snel weer in Meppeler bezit. Naast de defensieve toppers Peter en Mads was vandaag vooral Kai messcherp. Hij veroverde veel ballen, speelde het middenveld goed in en sloot ook nog eens goed aan. Jason, Julian en Luca wisten wel raad met de ballen die ze van de verdediging kregen. Zij zetten de aanvallers Jeen en Hidde Regelmatig in kansrijke positie voor de goal. Daar stond echter de meer dan goede keeper van De Weide regelmatig zeer hinderlijk in de weg. Hij (en zeker geen zij, zoals de verslaggever even dacht) pakte bijna alles. In de tweede helft wist MSC F1 via Hidde mede daarom nog maar één keer te scoren.

Keeper Stue was vandaag goed bij de les. Hij hoefde niet veel te doen, maar die paar keer dat De Weide F1 langs de MSC-verdediging wist te komen stond hij paraat. Ook bij de corners was hij alert en coachte hij de verdediging goed. Zo stond er na het eindsignaal van de wederom goed leidende scheidsrechter Kevin Wiltens een 3-0 eindstand op het virtuele scorebord. Weer winst dus en dat wordt door Guido Broers beloond met een gezamenlijk bezoek aan Heerenveen – ADO Den Haag later vanavond. Dank hiervoor Guido! Eens kijken of Heerenveen net zo makkelijk kan winnen.

Volgende week: Genemuiden F1 uit, altijd lastig.