Zaterdag 12 december 2015. De dag begint al vroeg, logisch want het is een belangrijke dag vandaag. Vandaag is namelijk de laatste wedstrijd voor de winterstop en als alles goed gaat wordt F2 kampioen. Om 8:15 verzamelen, het is nog een beetje donker en het is zo’n 5 graden. Mooi droog weer en geen al te harde wind. Prima omstandigheden om te voetballen dus. Leider Richard telt alle aanwezigen en als we compleet zijn gaan we!

Aangekomen in Steenwijk is het even zoeken naar de juiste kleedkamer, maar als je op het geluid af gaat, vindt je de jongens van F2 vanzelf. Als ze het veld op gaan is er nog geen tegenstander te bekennen en de zon laat zich net zien. Een beetje inspelen en dan een teambespreking. Alle jongens weten wat er kan gebeuren vandaag en zitten vol energie. De teambespreking is dan ook net zo chaotisch en luidruchtig als anders…..iedereen krijgt zijn positie voor de 1e minuut te horen (daarna zie je er namelijk toch niets meer van) en is er klaar voor.

Er is veel publiek meegekomen uit Meppel, leuk! Opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, broers, zussen en veel camera’s. Een gezellige drukte dus. Dan begint eindelijk de wedstrijd en hoeven we niet lang in spanning te zitten. In de 2e minuut scoort Julian zijn eerste goal, in de 5e minuut zijn tweede. In de 8e minuut scoort Abdessamad vanuit een corner en in de 18e minuut Elias via een kopbal. Keeper Jayden heeft het niet echt druk, maar krijgt toch in de 7e minuut zijn eerste balcontact. Bohlokoa, Wout en Ole hebben deze wedstrijd ook hard gewerkt, maar net geen goal gemaakt, wel hele mooie acties!

De toejuichingen en instructies van de zijlijn (daar staan de beste stuurlui) zijn ook van onschatbare waarde “helpen jongens”, “kijken naar de bal” en “naar voren!” Met 4-0 voorsprong gaan we de rust in en daar krijgt het team de verdere instructies van trainer Hidde. Eigenlijk heel eenvoudig die instructie “jongens we moeten gewoon zorgen dat we meer goals maken”. Nou dat doen ze ook. In de 24e en 26e minuut scoort Elias weer, in de 34e en 36e minuut Albin en in de 39e minuut Jesper nog een keer. Voor de oplettende lezer, het is dus 9-0 geworden. Hmmmm, dat is gek, in de officiële uitslag staat 10-0. Of….. heeft alleen de scheidsrechter de penalty van Julian erin zien gaan?

Nou ja, maakt niet uit, we zijn VET kampioen geworden!!!