De wedstrijd was nog maar net begonnen of het was net als vorige week Hajo die de score na een sterke rush opende. Verdedigend zat het voor de pauze wel snor. Vincent en Ben, nog steeds licht geblesseerd, wisselden elkaar af als laatste man en ook nieuwkomer Senna heeft duidelijk ambities in die richting. Omdat de defensie bijna overbezet dreigt te worden, ontwikkelt Djermo steeds meer drang naar voren.Opnieuw met resultaat, want hij bracht in de 10e minuut een prachtige 2-0 op de borden. Vanaf het middenveld blijkt Jort met grote regelmaat de man met overzicht en kracht in de kleine beentjes. Met een formidabele boogbal van grote afstand liet hij de Friese keeper kansloos. Ruststand: 3-0.

In de vorige wedstrijden waren de Meppelers vooral na rust conditioneel sterker dan de tegenstander. Spelers en aanhang droomden daarom al een uitslag in de dubbele cijfers. Niets bleek minder waar. MSC zakte na rust ver weg en het was met name aan de hardwerkende Levi en de sterk keepende Thomas te danken dat de rode lantaarndrager slechts twee keer doel trof. Net op tijd werden de twee geslepen spitsen van F2 wakker. Levay scoorde na een mooie passeerbeweging en Rutger was er weer eens als de kippen bij om de laatste MSC-goal binnen te tikken. De tweestrijd eindigde daarmee in een 5-2 overwinning voor de ongeslagen zwart-witten.