Ook nu ontliepen de teams elkaar niets en ook nu werd het een bloedstollend duel. In het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij Flevo Boys. Doordat de polderboys, natuurlijk weer een kop groter dan onze jongens !, feller in de duels waren, kwam MSC onder druk te staan. Middels keihard te knokken en door goed verdedigen kon Flevo Boys echter niet echt gevaarlijk worden. MSC kwam er enkele malen goed uit maar ook zij wisten het doel van de tegenstander niet echt onder vuur te nemen. Zo was de ruststand dan ook 0-0, een tussenstand die je niet vaak ziet bij de F-jes maar die wel de krachtsverhoudingen goed weergaf.Na de rust eenzelfde beeld. Een fysiek sterker Flevo Boys maar een keihard knokkend MSC die goed op de been bleef. Naarmate de wedstrijd vorderde, zag je een beetje de kracht bij Flevo Boys afnemen. De counters van MSC werden dan ook steeds dreigender en gevaarlijker. Zo kon Stefan 2x alleen op het doel afstomen. Dat dacht hij althans want daar was ineens de laatste man van Flevo Boys weer die Stefan “gewoon” onderuit haalde.

10 minuten voor tijd kreeg Flevo Boys een vrije trap toegekend, overigens terecht gegeven door de uitstekend leidende jonge scheidsrechter ! Of het bewust was en als voorzet bedoeld was weet niemand maar de bal belandde vanaf zo’n 20 meter in de bovenhoek, 0-1 !Een voor ons zeer ongelukkig doelpunt maar ja, hij zat wel.

MSC stroopte nog eens de mouwen op en kreeg de beste kansen van de wedstrijd. Na enkele goede aanvallen waren we zeer dichtbij. Een bal had er in gemoeten maar in plaats van het bijna lege doel, belandde de bal op de binnenkant van de paal. Wat een pech !!

De jongens waren dan ook kapot na het laatste fluitsignaal want de stand bleef dus 0-1. Niet alleen vanwege de uiterste krachtsinspanning maar ook vanwege het onbevredigende resultaat. Een gelijkspel was absoluut en minimaal verdiend geweest maar helaas zat het niet mee vandaag. Door dit resultaat is MSC nu uitgeschakeld voor het kampioenschap en wacht volgende week de uitwedstrijd bij koploper Genemuiden F2. Wellicht kunnen de jongens zich nog een keer opladen om te laten zien wat ze dit jaar geleerd hebben. 

Aan de inzet lag het in ieder geval niet, complimenten jongens ! Ondanks de nederlaag heeft het talrijke publiek toch erg van de wedstrijd (en de spanning) genoten.

 

Groeten,

 

Wim van Keulen
 
foto’s Kees Veelo (behalve de frontpage)