Onder leiding van Hilbert Noordermeer werd er om 10:15 uur afgetrapt. MSC zat gelijk goed in de wedstrijd, en er werd kort op de man gedekt. Het samenspel was een lust voor het oog; dit hadden we een tijd niet gezien. Het was een mooie wedstrijd tussen 2 teams die gelijkwaardig waren. De spitsen Gert-Jan en Chanel kregen maar weinig kansen in de 1e helft. Toch viel na een minuutje of 10 de 1-0 voor MSC. Een corner van Gert-Jan werd door een speler van Havelte in het eigen doel gewerkt.  Het middenveld met Nick, Wout en Devlin had het erg druk, maar bleven prima stand houden. Met een 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

In de 2e helft was het 1e deel voor MSC. We kregen wat kleine kansjes, maar schoten van Nick troffen geen doel. Hierna kwam Havelte opzetten. Alex,Mohammed en Siemen hielden achterin stand, waarbij er wederom prima werd overgespeeld. En kwam er een speler door, dan had Dominique de bal. Zij speelde een prima partij. Uiteindelijk werd er niet gescoord de 2e helft en haalde MSC F3 een knappe overwinning op Havelte F1.