MSC begon deze wedstrijd voor het eerst met Mats in de goal en hij liet tijdens het inschieten al zien, dat hij het keepen nog niet verleerd was en dat er naast de solide verdediging, bestaande uit Thomas, Fedor en Max Veld een betrouwbare sluitpost stond. Vanaf het middenveld werd er direct gas gegeven door Kay en Quinten en Lorenzo en Jeen stonden op scherp.
MSC nam direct het initiatief en dat resulteerde al vrij snel in een 0-1 voorsprong. Dit doelpunt werd dit keer gemaakt door Fedor en dat was zijn 1e doelpunt. Fedor had al een paar weken geoefend en ging de bal er nog net niet in, tegen dit gewedige afstandschot was de keeper niet opgewassen. Het kwam door goed keeperswerk van Olde Veste, dat het wat langer 0-1 bleef, maar nadat Jeen zichzelf had vrijgespeeld, schoot hij onhoudbaar de 0-2 binnen. De supporters gingen al rustig achterover zitten, want het verdere spel gaf erg veel vertrouwen. De mannen van F3 zochten zelf naar oplossingen en wat was het mooi om te zien hoe het 1 keer raken steeds meer in het spel voorkomt. Er wordt van achteruit zeer goed opgebouwd door Thomas met mooie passes, Fedor en Max de Vos zoeken de afwisseling daarin met ook rushes naar voren en Max Veld, Kay en Quinten lopen goed vrij, geven passes of houden de bal goed vast. Bij 1 van deze acties was het uiteindelijk Quinten die de bal aan Jeen gaf en ja die weet daar wel raad mee en de 0-3 was een feit. Ondertussen ging onze eigen speedy gonzales Lorenzo de strijd aan met de verdedigers en na een voorzet was hij de verdediging van Ode Veste te snel af en hij scoorde 0-4. Max Veld die normaal gesproken betrokken is bij het openingsdoelpunt zag ook nu weer een kans en zijn schot was onhoudbaar 0-5. Quinten had dit goed bestudeerd en hij had voor zichzelf het plan getrokken om te scoren tijdens deze wedstrijd en hij maakte de 0-6. Dit bleek uiteindelijk de ruststand, want een goede actie van Max de Vos werd helaas niet beloond met een doelpunt, wat wel een beloning voor zijn actie was geweest.
In de rust werd traditiegetrouw de eerste helft geevalueerd en Pascal en Jacco waren erg tevreden over de prestaties en gaven aan zo verder te gaan, aangevuld met enkele tips. Voor degenen die dachten dat MSC klaar was, was het schudden met het hoofd, want het leek wel alsof de wedstrijd pas begon. Mats had zijn keeperstenue geruild met Max de Vos en hij maakte zijn kilometers, want de eerste helft had hij weinig te doen gehad door de prima verdedigers. Kay die hard werkte op het middenveld en gevaarlijk bleek vanaf de buitenkant, vond het tijd dat ook hij op het scoreformulier zou komen en op fraaie wijze rondde hij een aanval af tot 0-7. Daarna herhaalde Max Veld zijn schotkunst van de eerste helft nog een keer, bleek hij uit een mooie scrimmage, waarbij de keeper schoten van Mats en Quinten stopte, de sterkste met een snoeihard schot en toen zijn vader zachtjes tien, tien begon te roepen gesteund door de andere supporters, gaf hij hen waar ze om vroegen en met een fraai lobje was het 0-10. Daarna kreeg Olde Veste nog een paar kansen, maar Thomas en Fedor waren een soort muur, want op 1 aanval na kwam er niemand door en ja als er dan een kans ontstaat hebben we Max de Vos nog die het dan keurig verwerkt. Mats had in de eerste helft goed gekeken naar zijn medespelers die met geweldige schoten de keeper van Olde Veste bestookten en dacht dat kan ik ook en inderdaad want een prachtig schot van hem betekende 0-11.
Zoals gemeld had Quinten vandaag zijn doelstellingen bepaald en naast het feit dat hij bij veel aanvallen betrokken was, scoorde hij de 0-12. En ja, dan sta je als spits van het team toch wel te kijken, want het is mooi om passes te geven, maar scoren is voor een spits het ultieme en dat deed Jeen dan ook waardoor het 0-13 werd. De supporters van Olde Veste smeekten de scheidsrechter bijna om de wedstrijd af te fluiten, maar hij genoot volgens mij van het prachtige voetbal van MSC en dat was in de laatste 5 minuten zichtbaar door de punten op de bekende i te zetten. Een doelpunt van Max Veld en een prachtig schot van Jeen zorgden voor de 0-15 en Lorenzo had nog een prachtig schot die helaas voor hem door de keeper werd gestopt, maar Mats was er als de kippen bij om de 0-16 te scoren. Mats zorgde uiteindelijk met een bekeken schuiver voor de 0-17. Kortom, een geweldige wedstrijd waarbij MSC zeer geconcentreerd heeft gespeeld. een groot compliment daarbij voor de keepers Mats en Max de Vos want het is niet makkelijk om in dit soort wedstrijden geconcentreerd te blijven spelen en dat deden ze wel. Thomas en Fedor die prima verdedigden samen met Max de Vos, Mats en Max Veld. Er werden goede afspraken gemaakt over wie er mee naar voren mocht, zodat het achterin goed bleef staan. Kay die veel meters maakte op het middenveld en gevaarlijk bleef met zijn voorzetten, Mats en Max Veld die zowel de aanval als de verdediging hielpen, Quinten die een goed aanspeelpunt was en zelf ook scoorde en onze aanvallers met Jeen die weer zijn doelpunten meepakte en corners nam die voor veel gevaar zorgde en Lorenzo, die weer helemaal terug is en blijft vechten om de bal.

Na deze overwinning staan we op dit moment ongeslagen bovenaan, samen met SVN F2 die ook alle wedstrijden heeft gewonnen. Op 30 oktober spelen we uit tegen SVN F2 en dit zal een spannende wedstrijd worden. Op 23 oktober zijn we vrij, maar we trainen wel gewoon door. De training van maandag 25 oktober zal bijzonder zijn, want dan gaan we dankzij Marja Borgdorff die kaartjes voor ons heeft geregeld naar de wedstrijd Jong Heerenveen/Emmen tegen Jong Ajax. Marja bedankt hiervoor.

De foto’s die bij het verslag horen zijn gemaakt door Kor Timmenga, Kor bedankt, het zijn mooie foto’s geworden.