Na een goede voorbereiding en het doornemen van de speelwijze ging MSC gretig van start en dat zorgde voor ontzag bij SVN. Helaas kon MSC in het begin van de wedstrijd het overwicht niet in doelpunten uitdrukken, doordat we te gehaast een doelpunt wouden gaan maken. Nadat SVN ook de schroom van zich had afgegooid ontspon er zich een heerlijke wedstrijd waarin beide teams kleine kansjes kregen en er voor de weer vele meegereisde supporters en supporters van de thuisclub een prachtige kijkspel ontstond met genoeg kans voor meeleven en waar nodig beven en sidderen. En ja dan is het op een gegeven moment toch wachten op een doelpunt en toen de mannen van MSC de bal prachtig naar elkaar overspeelden kwam de bal in de voeten van Jeen die eindelijk verlost was van zijn zeer grote tegenstander en geef hem dan zo’n kans niet, want het is een doelpunt en dat was het nu ook en de 0-1 was een feit. SVN werd door dit doelpunt nog gretiger en zij werden naar voren geschreeuwd. De mannen van MSC bleven achterin zeer koel en hierin zie je hoe goed de samenwerking is ontstaan tussen Fedor en Thomas, gesteund door Max Veld achterin. Toen Thomas een paar keer de bal vakkundig afpakte en Fedor startte met zijn rushes geholpen door de buitenspelers Mats en Kay werd een snelle aanval afgesloten met een prachtig schot van Max Veld die via de onderkant van de lat achter de keeper van SVN insloeg en de 0-2 was een feit. MSC bleef gevaarlijk zeker via de corners, maar helaas zagen Quinten, Lorenzo en Mats hun inzet niet het doel ingaan. Ook bij de corners, is de samenwerking goed, want Kay en Jeen hebben samen duidelijke afspraken gemaakt wie wanneer de corner neemt en zie je het geleerde op de training terug. SVN ging vanwege de achterstand nog enthousiaster richting het doel van MSC maar keeper Max de Vos was op zijn hoede en pakte de ballen of keek deze keurig naast. Ondertussen bleef MSC gevaarlijk en gevaarlijke dribbels van Quinten en Lorenzo zorgden ervoor dat Jeen weer vrij kwam te staan maar de keeper was op zijn hoede. Mats bleef acties maken langs de lijn, maar helaas werd er niet door MSC gescoord. SVN dit deed wel en toen MSC iets te veel in de aanval was, sloeg SVN zijn slag en maakte gebruik van het overwicht en de 1-2 was een feit.
De laaste man van SVN die even verlost was van een directe tegenstander pakte zijn kansen en ging mee naar voren. Het bleek dat hij een goed schot had want door een vuurpijl te lossen kwam de stand op 2-2 en kwam ook snel het rust signaal.
 
In de rust werd de eerste helft geevalueerd en werden we het al snel eens, dat wij deze wedstrijd konden winnen, als we ons vertrouwde spel bleven spelen en we hun laatste man geen kans op schieten zouden geven. Daarom werd Jeen aan hem gekoppeld en dit werkte, want in de tweede helft bleef MSC sterker en de kansen kwamen, doordat Kay en Mats vanaf de zijkanten bleven gaan, Jeen en Lorenzo in de voorhoede continue voor gevaar zorgden en de verdediging met Thomas en Fedor als een huis stond. Daarbij was Max Veld de stofzuiger en hij bleef het spel verdelen. Verder pakte Quinten zijn rol in de verdediging goed op en konden de verdedigers ook wisselen. Max de Vos bleef geconcentreerd keepen en met een prachtige redding zorgde hij ervoor dat SVN niet kon scoren, al was het op het randje want zijn redding kwam tegen de paal en rolde prachtig in de handen van de nog liggende Max. MSC bleef gevaarlijk en Fedor, die afgelopen vrijdag zijn 8e verjaardag vierde, had extra longen gekregen, want hij was overal te vinden en zorgde voor verwarring bij SVN. Uiteindelijk kwam MSC op een verdiende 3-2 voorsprong en het was Fedor die deze met een prachtig schot maakt en een bekroning was voor zijn inzet. SVN was zich bewust van de gevolgen en trok ten strijde, maar door sterk verdedigen, een enorme teamgeest, kreeg MSC nog een paar prachtige kansen, maar de eerlijkheid gebiedt mij om de keeper van SVN een groot compliment te maken, want dankzij zijn keeperswerk vielen er geen doelpunten meer. De MSC supporters konden ondertussen hun zenuwen bijna niet meer de baas en ook Pascal, Cody en Jacco keken op hun klokje om te kijken hoe lang de 2e helft nog duurde en. Gelukkig hadden de mannen van SVN en MSC hier geen last van en bleven heerlijk voetballen, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af en werd de zeer terechte overwinning gevierd, zeker toen het besef er was, dat we bijna kampioen zijn.
 
Na afloop trakteerde Fedor op chips omdat hij jarig was en werd hij vrolijk toegezongen door zijn teamgenoten. Helaas is het voor iedereen wachten, want de kampioenswedstrijd is pas op 20 november en tot die tijd gaan we naar deze wedstrijd tegen Oldeholtpade F2 toewerken door enthousiast te blijven trainen en als het kan nog een keer een oefenwedstrijd te spelen of de bekerwedstrijd tegen JVZ F3 gaat hier nog tussenkomen. Wij hopen dat zaterdag 20 november om 10.15 uur er weer veel toeschouwers zullen zijn om MSC F3 te ondersteunen in hun belangrijke wedstrijd. De mannen van F3 verdienen dit en zijn al zeer blij met de aanmoedigingen die zij krijgen. Wij kunnen ons voorstellen, dat u denkt dat de wedstrijd al is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten. Graag tot 20 november.