Tijdens de bekercompetitie hadden we een leuke en sportieve wedstrijd tegen Staphorst F3 gespeeld en hierbij waren er onderlinge contacten gelegd voor het spelen van een oefenwedstrijd gedurende het seizoen. De mannen van F3 waren erg teleurgesteld dat er geen wedstrijd zou worden gespeeld, dus toen leider Jacco met de vraag kwam of er een oefenwedstridj kon worden gespeeld, hoorde hij alleen maar instemmende geluiden. Toen er gebeld werd vanuit Staphorst met de vraag of wij langs wilden komen, was alles snel geregeld.

Het mooie aan Staphorst F3 is, dat zij een goed team hebben en dat blijkt ook wel, want zij staan in hun competie ongeslagen bovenaan. Tevens waren zij op een gezonde wijze uit op revanche na de 5-2 nederlaag tijdens de beker. Na een zeer hartelijk ontvangst begonnen wij aan de warming up en begon de wedstrijd. De eerste 10 minuten liet MSC zien, waarom zij bovenaan staan in hun competitie want er werd oogstrelend voetbal gespeeld, met veel combinaties en de grijns van trainer Pascal werd met de minuut groter en de wederom massaal meegereisde supporters knikten dat het goed was. In de rust kregen wij ook de terechte complimenten van Staphorst. Als je zo speelt dan kan het niet anders, dan dat er doelpunten komen en die kwamen er. De keeper van Staphorst speelde een prima partij, maar tegen het schot van Max Veld was hij niet opgewassen en was de 0-1 een feit. Toen daarna Jeen zijn doelpunt meepakte kwamen wij op een mooie 0-2 en na een prachtige corner maakte Staphorst via een eigen doelpunt de 0-3. Door deze voorsprong werd iedereen enthousiast en werd er volop aangevallen, waardoor Staphorst kansen kreeg en uit 1 van die aanvallen kwam de 1-3. Keeper Max de Vos redde deze aanval in eerste instantie met gevaar voor eigen ledematen, kreeg daarbij hulp van Thomas en Fedor, maar gelukkig voor Staphorst kwam de afgeslagen bal voor de voeten van een speler van Staphorst en die scoorde 1-3.
In de rust werd de eerste helft doorgenomen, wisselden Max de Vos en Quinten van positie en waren we klaar voor de tweede helft. Deze begon hoopgevend voor MSC, want Max Veld scoorde uit een prachtige vrije trap 1-4, na een goed opgezette aanval van Kay en Max Veld scoorde Jeen de 1-5 en waren Thomas en Fedor achterin het slot op de deur, kregen waar nodig hulp van Mats, waarbij Fedor liet zien over dubbele longen te beschikken, want hij stoomde vaak mee naar voren. Thomas en Max de Vos deden dit ook veelvuldig en gelukkig namen Mats en Kay dan de achterhoede over en als Staphorst er door kwam hadden we altijd Quinten nog die de ballen stopte en met goede spelhervattingen zijn mede spelers weer aan het werk zette. Uiteraard maakte Mats ook een doelpunt en hij was wederom de snelste bij een afgeslagen corner. Ik denk dat door het jaar keepen vorig jaar Mats precies weet waar hij moet staan. De corners werden ook deze wedstrijd genomen door Kay en dit blijft een gevaarlijk wapen. Ook hierbij zie je de effecten van het trainen hierop qua positiespel van de andere spelers. Dat uiteindelijk Staphorst Quinten nog 1 keer passeerde mocht de pret niet drukken en floot de goed leidende scheidsrechter af en was de 2-6 overwinning een feit.

Kortom een goede voorbereiding op de belangrijke wedstrijd van volgende week thuis tegen Donkerbroek F1 aanvang 10.15 uur. We zien jullie graag