Voor een aantal jongens was deze wedstrijd ook belangrijk om de kater weg te spoelen en na de grote nederlaag van vorig jaar te weten dat ook Donkerbroek te verslaan is.
De mannen van F3 hadden veel geloof in zichzelf en zij beloofden afgelopen woensdag aan Jacco dat zij de wedstrijd zouden winnen als verjaarsdags cadeau voor hem. Verder stonden we op scherp nadat we in een onderlinge trainingswedstrijd tegen ons F2 werden geconfronteerd met de wetten in de sport die zegt dat fouten vaak worden afgestraft met een tegendoelpunt en dit gebeurde, F2 het klinkt wellicht raar maar dank je wel hiervoor want we waren er weer bij!

Dan de wedstrijd, we wisten, dat Donkerbroek fanatiek van start gaat, alleen zij wisten niet dat wij dat nog veel beter kunnen en dat lieten we zien. In een gelijk opgaande beginfase was het toch MSC dat het beste van het spel had en traditiegetrouw werd de score geopend via een prachtig schot van Max Veld en was er de schrik bij Donkerbroek en het jagers instinct bij MSC kwam naar boven. Want wat Donkerbroek ook probeerde, zij kwamen er niet door , want de achterhoede met Thomas, Fedor en Max Veld stond als een huis en keeper Max de Vos volgde ook geconcentreerd het spel. Daarbij kwam het middenveld met Mats en Kay die zowel verdedigde als mee de aanval zocht en de voorhoede met Jeen, Lorenzo en Quinten was zo hard aan het werk dat de spelers van Donkerbroek erg moe werden. Bij 1 van die snelle aanvallen spurtte Lorenzo langs de lijn en uit zijn voorzet kwam de 2-0, want laat het loeren op kansen en deze vervolgens verzilveren maar aan Jeen over. Toen we daarna via goed spel vanuit de achterhoede uiteindelijk via het middenveld weer vooraan uitkwamen, was het wederom Jeen die deze aanval afrondde en stond het 3-0. Het publiek, wat gelukkig weer in grote aantallen aanwezig was, genoot hoorbaar van het spel en leefde gezellig mee, zeker als Donkerbroek ook de aanval zocht. Helaas was er een vergissing tijdens een spelhervatting en hieruit scoorde Donkerbroek de 3-1. MSC rechtte de rug en speelde professioneel verder, totdat scheidsrechter Kevin Wiltens, die in het kader van zijn opleiding tot scheidsrechter onze wedstrijd floot af voor de rust. In de rust werd er scherp met elkaar geevalueerd en werd er afgesproken dat we het goede van de eerste helft zouden voortzetten en dat we het overspelen naar elkaar, het vrijlopen/aanbieden zouden verbeteren, want daar lag evenals het met elkaar verdedigen de kans voor de 2 helft.
En dit werd ook gedaan, want wat er heerlijk gespeeld en toen Fedor zijn enthousiasme niet meer kon bedwingen en langs de lijn snelde kwam hij al gauw bij het doel van Donkerbroek. Zijn perfecte voorzet werd keurig binnengeschoten door Jeen. Daarna dacht Jeen, dat lopen langs die lijn kan ik ook en zijn voorzet werd goed verwerkt door Quinten, want hij maakte de 5-1.
Daarna kreeg de achterhoede met Thomas en Fedor het druk, waarbij zij hulp kregen van Max Veld en tijdens het wisselen van Mats. De voorhoede bleef loeren op counters, alleen deze werden door de keeper gepakt. Max de Vos redde nog 2 keer keurig, maar ook hij wist niet te voorkomen, dat Donkerbroek via een corner op 5-2 kwam en via een prachtig afstandsschot op 5-3.
Daarna was het voor de mannen van MSC F3 genoeg en speelden zij de wedstrijd uit en floot de goed leidende Kevin af. Iedereen zal begrijpen dat dit, niet alleen bij Pascal en Jacco, voor dolle vreugde zorgde, maar bij het hele team en zij kregen dan ook het terechte applaus van het dankbare publiek. MSC heeft nu 1 belangrijke troef voor de eerste plaats achter zich gelaten en zullen de laatse 3 wedstrijden gaan uitwijzen hoe ver MSC F3 komt. In ieder geval wordt er fantasisch gepresteerd en zijn we nu al reuze trots.

Volgende week spelen wij niet thuis en is het voor de spelers en fans vroeg op, want wij spelen om 9.00 uur uit in Steenwijk tegen Olde Veste F5