MSC begon erg slap aan de wedstrijd en of dat nu kwam doordat de eerste drie wedstrijden makkelijk werden gewonnen of door de grote opkomst qua publiek, we weten het niet. Maar we hadden met Olyphia een tegenstander die goed voetbalde en eigenlijk was dit erg prettig, want hier leren we als team erg veel van. Al direct na de aftrap begon Olyphia lekker mee te voetballen en wat normaal gesproken een sterk wapen is, van MSC F3 kwam nu niet uit de verf, want er werd slap gespeeld, veel gedribbeld, waardoor we onnodig moe werden, de bal verloren en Olyphia kreeg veel zelfvertrouwen.
Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Max Veld en deze treffer hadden we nodig. Terwijl we nog stonden na te genieten trok Olyphia ten strijde en gebeurde er iets wat we nog niet eerder hadden meegemaakt in de competitie, we kregen namelijk een tegendoelpunt en deze was terecht. In ieder geval wisten we nu dat we meer moesten praten met elkaar, zodat er geen misverstanden ontstaan en we niet weer een dergelijk doelpunt tegen kregen. Maar de mannen van MSC lieten zich gelukkig niet uit het veld slaan en pakten deze tegenslag goed op, door weer de aanval te kiezen. Een grote kracht van MSC is het feit dat we gebruik kunnen maken van een goede traptechniek en na een prachtig schot van Fedor, was Mats het meest attent en scoorde tot opluchting van iedereen de 2-1.
Het leuke en leerzame aan deze eerste helft was dat Olyphia bleef voetballen en doordat niet iedereen bij MSC aan het verdedigen was, kreeg Olyphia kansen en corners. En ja toen kwam het moment van
Quinten die het stress gehalte bij het publiek en begeleiding ging testen door een gevaarlijk schot op het doel zeer professioneel naast te kijken. Prachtig om te zien hoe rustig Quinten bleef en de spanning bij iedereen langs de lijn, want ja een tweede tegengoal was niet wat we wilden. Uiteindelijk bleeft het ondanks kansen over en weer 2-1 en floot Paul Veld, die bereid was om deze wedstrijd te fluiten, voor de rust.
De rust kwam ons allemaal prima uit en na een goede evaluatie met elkaar beloofden de mannen van F3, dat zij de tweede helft gingen laten zien, dat zij terecht de koppositie innemen.
En ja wat moet ik zeggen van de tweede helft, het was genieten, want wat werd er prachtig gevoetbald, ballen werden 1 keer geraakt wat voor enthousiame bij de trainers Pascal en Cody zorgde, want daar hadden we op getraind. Uiteindelijk kan dan het doelpunt niet uitblijven en dat was ook zo, want toen Jeen een prachtige pass van Kay afronde werd de stand 3-1 en was MSC F3 niet meer te houden. Max de Vos zorgde met een keihard schot voor de 4-1.
Na een wederom prachtige aanval scoorde Thomas zijn gebruikelijke goal in de wedstrijd en ook hier was het mooi om te zien, dat de training zijn vruchten afwerpt, want hij stopte de bal keurig en zocht geconcentreerd de juiste hoek uit. Max Veld kwam na de verzorging van zijn blessure weer terug en dat was ook voor Olyphia duidelijk toen hij op fraaie wijze de 6-1 maakte en hij was zolang aan de kant gebleven dat ook de 7-1 een prooi werd voor Max. Daarna had Mats zoiets van ik heb al een tijdje niet meer gescoord en op slimme wijze en goed samenspel met Jeen en Kay werd door hem de 8-1 gemaakt. MSC kreeg in de tweede helft ook meer corners en Jeen nam een groot aantal en ook dit beheersd hij goed, want de corners waren erg gevaarlijk en hier kunnen we in de komende wedstrijden gebruik van maken. Bij een corner kregen wij hulp van de tegenstander, want via een prachtige kopbal maakte een speler van Olyphia.de 9-1. Aan het einde van de wedstrijd werd er een overtreding gemaakt op Max de Vos en hij wou zelf de vrije trap nemen, want het was op een ideale afstand van het doel. De keeper had tegen deze vrije trap geen schijn van kans en de 10-1 was een feit. Toen was de show van MSC afgelopen en floot de goed leidende scheidsrechter af. Kortom een prima een terechte overwinning en een groot compliment aan iedereen en samengevat zagen we het volgende:

Max Veld die bleef strooien met passes, verdedigde goed mee en verbeet de pijn na een overtreding op hem, Mats ondersteunde dit prima bleef gevaarlijk langs de lijn rushes maken en ook hij verbeet de pijn na een overtreding op hem. Voorin ging Jeen weer spelen en vrijlopen zoals we van hem gewend zijn en hij scoorde uiteraard ook deze wedstrijd weer, Kay die normaal gesproken alle corners neemt met zijn prachtige trap speelde een goede wedstrijd waarin hij goed doseerde, wat nodig was gezien het feit dat hij zich niet leker voelde en dat op vrijdag ook had bewezen aan zijn ouders, maar wat een karakter en wat was hij belangrijk met beslissende passes. De achterhoede die in de eerste helft wel stond, was in de tweede helft een ware vesting. Fedor speelde ditmaal in een andere rol en was naast het verdedigende werk zeer gevaarlijk in de aanval en zorgde ervoor dat veel tegenstanders, vaak kansloos, achter hem aanliepen. Helaas was het Fedor niet gegund om zelf een doelpunt te maken, maar de voorbereiding is net zo belangrijk. Thomas speelde vandaag een van zijn beste wedstrijden en wat ging hij de strijd aan met zijn tegenstander, die af en toe hulpeloos om zich heen keek, want Thomas was fel en speelde zeer geconcentreerd en gaf ook prima passes aan zijn mededespelers. Max de Vos had zich voorgenomen om deze wedstrijd doelpunten te maken en doordat we het elftal in de rust ongewijzigd lieten gaf het Max de kans zijn doelstelling te halen. Daarbij kreeg Max een prikkel die ervoor zorgde dat hij naast zijn verdedigende werk, mee naar voren trok en langs de lijn stormde. Quinten kreeg het gelukkig voor hem in de tweede helft een stuk rustiger, maar als er een aanval kwam, stond hij rustig in het doel en hield deze schoon, waarbij hij met prachtige spelhervattingen vaak aan de basis stond van mooie aanvallen.

MSC F3 heeft inmiddels 4 wedstrijden gewonnen en gaat samen met SVN aan de leiding. Op 2 oktober staat volgens de KNVB een beker wedstrijd op het programma, maar hier is bij ons nog niets van bekend.
Wel gaan we ons de komende 2 weken opmaken voor een zeer belangrijke wedstrijd tegen Donkerbroek F1 op 9 oktober. De aanvang van de wedstrijd is 10.15 uur. Dit zal een mooie wedstrijd gaan worden, want Donkerbroek doet mee om de bovenste plek en zullen na de nederlaag tegen SVN nog gemotiveerder naar Meppel komen. Wij als MSC F3 hopen dat we weer zo’n grote schare supporters die ons geweldig hebben gesteund mogen verwelkomen.