Het team van Arjan Bosschaart  laat wekelijks zien hoe veel je kunt leren van de techniektraining van Cock van Dijk en wat er kan gebeuren als je techniek combineert met veel spelplezier, een enorme inzet en werklust.
Zonder vaste keeper Daan en leider Onno vertrok F5 om 09.00 vanaf de parkeerplaats van de Mac richting IJhorst. Tijdens de training eerder die week was al besloten dat Jitze Daan zou vervangen. Dat bleek een prima besluit. Jitze deed zijn werk zeer geconcentreerd en zonder fouten. Klasse gedaan, Jitze! Romein verving Jitze in de verdediging en samen met Peter zorgde hij er voor dat de tegenstander geen kans kreeg. Als een goed ingespeeld centraal duo namen Romein en Peter elkaars posities over bij aanvallende acties, zodat de verdediging altijd goed bemand was. De licht geblesseerde Julian verbeet de pijn en speelde samen met Manouk en Benjamin een puike wedstrijd op het middenveld. Met twee prachtige goals bekroonde hij zijn goede spel en inzet.  Manouk leverde op zijn prachtige nieuwe (knalgele!!) voetbalschoenen de ene na de andere goede pass af en zijn corners waren steeds gevaarlijk.  Benjamin was ook goed op dreef. Met zijn passes bracht hij keer op keer de voorhoede in stelling en zorgde hij voor veel gevaar. In de voorhoede waren Hidde en Mart een ware plaag voor de WIJC-verdedigers. Hidde met zijn gevaarlijke rushes en harde schoten en Mart met zijn spreekwoordelijke “neusje voor de goal”.  De jongste Jonkers staat vaak op de goede plek om zijn goaltjes mee te pikken. Er werd prima samengespeeld en beide spitsen waren dan ook goed voor twee goals.
Al met al dus een prima begin van de voorjaarscompetitie die loodzwaar beloofd te worden. De mannen van F5 (waarvan de helft na dit seizoen nog 1 jaar en de andere helft nog 2 jaar in de F-jeugd mag spelen) zullen het naast WIJC F2 moeten opnemen tegen onze eigen F3, Staphorst F2, SVN F2 en OFW F1. Stuk voor stuk goede teams met bijna allemaal laatstejaars F-pupillen. Meer dan tot nu toe het geval is geweest zal dit voorjaar het motto voor F5 zijn: Zij zijn groot, maar wij zijn MSC!!!!