Vandaag zou het anders worden.
Gelukkig waren de mannen tijdens de woensdagtraining door de het bijna voltallige pupillentrainerscorps van MSC onder handen genomen. In het kader van de KNVB pupillentrainerscursus was er namelijk een gezamenlijke training onder leiding van de in officieel KNVB-blauw gestoken cursusleider. De vraag is wel of de trainers erg veel hebben opgestoken. Voor zover deze verslaggever weet hebben de meeste aanwezige trainers dit weekend verloren!!  Jammer genoeg geldt dit ook voor Arjan. Het is nog te vroeg voor een definitief oordeel, maar of er veel geleerd wordt op de cursus is voorlopig nog de vraag.
F5 begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een halve minuut stonden de zwart-witten al met 1-0 voor. Een snelle aanval over links werd door Julian afgerond met een listig schot op goal. De keeper verkeek zich en liet de bal tussen zijn benen door over de lijn rollen. Ondanks de mistflarden in zijn hoofd, zag scheidsrechter Ramon scherp genoeg om te constateren dat de bal volledig over de doellijn was geweest.
Daarna ontwikkelde zich een spannende wedstrijd, waarin beide teams tot het uiterste moesten gaan. MSC F5 wist het de veel oudere en grotere Nijeveners erg moeilijk te maken. Peter en Romein hielden de aanvallers op voldoende afstand van de goal. De enkele keer dat SVN door de laatste linie wist te breken, was daar gelukkig nog onze keeper Daan. Week voor week gaat hij beter keepen. Toch moest ook bij zich één keer gewonnen geven en met 1-1 gingen onze mannen de rust in. Helaas zonder limonade, want ook leider Onno had last van mistbanken in zijn hoofd en was vergeten voor limonade te zorgen.
Of het aan het suikergebrek door gebrek aan limonade lag  zal altijd wel een vraag blijven, maar kort na de rust raakte F5 even de klust kwijt. Even werd er geen druk op de bal gezet en lieten onze helden hunne mannetje lopen. Met als resultaat te tegengoals in korte tijd. Het middenveld met Julian, Jitze en Benjamin stroopte hierna weer de mouwen op en deed weer wat het altijd doet. Het veld klein maken bij balverlies en weer groot maken bij balbezit. Voorin hadden Mart en Hidde een zware dag. Deze tegenstanders waren even snel en meestal iets sterker dan onze voorwaartsen. Ze kwamen er dan ook moeilijk langs.  Meer en sneller overspelen bleek een goede oplossing. Hidde zette Mart met een mooie steekpass nog een keer vrij voor de keeper, maar de SVN-doelman redde uistekend op Mart’s schot. Achterin wisten Peter, Romein en Daan het met veel strijd verder droog te houden, zodat het uiteindelijk bij 1-3 bleef.
De grote schare trouwe volgers van MSC F5 heeft natuurlijk Manouk in dit verslag gemist en vraagt zich misschien af of hij afwezig was. Dat was zeker niet geval, maar enkele minuten na het begin ging Manouk een duel aan en knalde daarbij keihard met zijn hoofd tegen dat van een speler van SVN aan. Dat leverde binnen tien tellen een enorme blauw-paarse bult onder  zijn linkeroog op. Verder spelen ging niet meer. Kort voor het einde kwam deze bikkel toch nog even het veld in en tijdens de penalty’s na afloop knalde hij de bal achter de keeper in het net.
Ondanks dit eerste competitieverlies in bijna een jaar is een groot compliment voor de mannen van F5 op z’n plaats. Nooit lieten ze hun koppies hangen en altijd bleven ze als team spelen en hun uiterste best doen. Volgende week wordt het weer lastig, dan is ons eigen F3 (en huidige ongeslagen koploper) de tegenstander. Maar wat er deze voorjaarscompetitie ook gebeurt,  het motto voor F5 blijft: Zij zijn groot, maar wij zijn MSC F5!!!!