Acht wedstrijden, acht keer winst, vijftig doelpunten voor en maar negen tegen. De trainers en de mannen van F5 kunnen indrukwekkende cijfers toevoegen aan hun CV’s. Ja, eigenlijk zijn de cijfers nog mooier. Bij de voorgaande cijfers vergeten we gemakshalve even dat voor de acht wedstrijden in deze competitie er ook nog twee wedstrijden in de andere competitie werden gewonnen met 5-0 en 12-0. Chapeau voor de kleine mannen.
Dat MSC F5 goed kan voetballen, wisten we wel. Dat hadden de toppers de laatste weken wel laten zien. Maar waren ze ook bestand tegen de kampioensdruk? Dat zou vanmorgen moeten blijken in Havelte. De technische staf was behoorlijk zenuwachtig vooraf. Witte koppies op de parkeerplaats bij Mc Donalds. Zenuwen of waren de heren van de technische staf, ondanks een oproep aan de spelers om vrijdagavond vroeg naar bed te gaan, zelf te laat naar bed gegaan. We weten het nog steeds niet…
Na een korte warming up in Havelte kon de wedstrijd beginnen. Alle vaders en moeders, opa’s, oma’s, tantes, ooms en andere fans van MSC F5 waren naar Havelte gekomen voor de apotheose in de 1e klasse. De tegenstander zag er ook dit keer weer imponerend uit. Het was vandaag echt weer zo’n wedstrijd van ‘Zij zijn groot…..’. Maar ja, pech voor Havelte, want wij zijn MSC !
In het begin van de wedstrijd ging het nog aardig gelijkop. De beste kans was zelfs voor Havelte. Hidde had het moeilijk tegen drie ‘beren’ van tegenstanders. Maar toen onze kleine dribbelkoning eenmaal los was, was het ook met Havelte gedaan. Na een minuut of tien was het Hidde die een bal voorzette en een tegenstander ongelukkig in eigen doel zag scoren: 0-1. De voorsprong was een feit, maar trainer Arjan was niet tevreden. Tussen het juichen en aftrappen door de tegenstander in, haalde hij snel de mannen van F5 bijeen om de puntjes op de i te zetten. En dat resulteerde effect, want daarna ging het van een lijen dakje. Het veld werd breder gemaakt door de jongens, de tegenstander werd meer onder druk gezet. Havelte raakte er van in de war en toen eenmaal het rookgordijn was opgetrokken was het ineens 0-6 bij rust. Mart scoorde de 0-2. Hidde prikte er ééntje in en toen brak het moment van Benjamin aan. In no-time schoot onze kleinste drie keer raak: 0-6 bij rust.
Wat kon er nog misgaan? Niets ! De tweede helft nam MSC gas terug. Waarschijnlijk waren de mannen al bezig met de festiviteiten na afloop van de wedstrijd. Havelte profiteerde en scoorde 1- 6. Dat konden onze mannen toch niet op zich laten zitten. Hidde was het die het verschil weer op zes doelpunten bracht en het slotakkoord werd gegeven door Manouk die de 8-1 achter de keeper van Havelte schoot. En toen het feest losbarsten. Jeugdcoördinator Marius van Dijk was speciaal naar Havelte gekomen om de begeleiding van F5 in de bloemen te zetten. Arjan, Onno en René werden bedankt en daarna was het de beurt aan de spelers. Aanvoerder Mart nam een rijkelijk gevulde enveloppe en een herinneringsstandaard in ontvangst. Ook topkeeper Daan, rots in de branding Peter, mannetjesputter Jitze, de sierlijke Romein, de onverzettelijke Manouk, de kleine maar fijne Benjamin, groeibriljant Julian en de aalvlugge ‘schiet uit alle standen’ topscorer Hidde kregen een standaard. Toen kwam het grote moment. Niet alleen Marius was naar Havelte gekomen. Ook de sportwethouder van de gemeente Meppel was naar ‘De Parel’ gekomen om de triomftocht van MSC F5 van dichtbij mee te maken. De wethouder, toevallig ook opa van Jitze, overhandigde Mart een reusachtig grote beker. Het feest was compleet. Na een heerlijke douche ging de selectie van MSC F5 snel terug naar sportpark Ezinge waar genoten werd van een heerlijke, welverdiende kampioenstraktatie. Top mannen ! We hebben genoten.