De trainers Arjan en René en leider Onno waren er niet helemaal gerust op dat de uitwedstrijd tegen BOZO F2 zou opleveren wat vooraf gewenst was: winst! Want zouden de tegenstanders in de nieuwe competitie niet allemaal een jaar ouder zijn en dus koppen groter en fysiek sterker? Zou het weer zo’n seizoen worden als vorig jaar? Een seizoen waarin MSC beter voetbalde dan de tegenstanders, maar op het fysieke niveau elke keer de meerdere moest erkennen in de tegenstander.
In Elsloo bleek dat die zorgen, vandaag tenminste, ongegrond waren. Diep in de provincie moesten onze helden het opnemen tegen BOZO F2. Vorig jaar werd er nog ruim van BOZO F4 verloren, dus enigszins schuchter betrad MSC F5 het verlaten sportterrein te Elsloo.
‘Moeten we tegen die kleintjes’, vroegen de BOZO-ianen schamper. Vol zelfvertrouwen gingen zij verder met hun warming-up. Terwijl Arjan en Onno de wit-zwarten klaarstoomden voor de match, zocht de trouwe supportersschare naar de kantine. Ze werden vriendelijk naar een bouwkeet geleid. ‘Als je de koffie op hebt, zet je dan even nieuwe’, hoor je niet vaak, maar het heeft zeker z’n charme.
Even later stonden de reuzen uit Elsloo klaar voor de aftrap. Hun veldbezetting was perfect, alle posities keurig bezet en twee man bij de aftrap. Voor hen stonden 6 MSC’ers op een rij, klaar om de bal af te pakken. Vanaf het eerste fluitsignaal deed F5 wat hen week in week uit wordt geleerd: NAAR DE BAL TOE! Als een groep hongerige wolven stoven ze naar voren en al snel was de bal in Meppels bezit. Dit bleek een duidelijke voorbode van het wedstrijdverloop te zijn. Het verschil in lengte en kracht werd deels goed gemaakt door inzet, maar voor al door een veel betere balbeheersing en (trap-)techniek. De oefenstof van Cock van Dijk is duidelijk aan de mannen van F5 besteed. Binnen-buiten, links-rechts, kappen-draaien en op tijd overspelen. Alles waarop keihard op wordt getraind was vandaag in het veld terug te zien. Grote klasse mannen!!
Iedereen deed verschrikkelijk zijn best en al snel lag de bal voor de eerste keer in het net van de tegenstander. Bij rust was het 2-0 voor MSC F5 en na de rust liep de score op tot 6 -0 in ons voordeel.  Mart (1x), Benjamin (2x, in de auto trouwens al aangekondigd) en Hidde (3x), zorgden voor de goals. Ze werden prima aangespeeld door Julian, Romijn, Jitze en Manouk, de bikkelaars  en spelverdelers op het middenveld. Peter, spelend als een kleine Jaap Stam, zorgde ervoor dat het meeste gevaar in de kiem werd gesmoord. En de enkele keer dat BOZO er toch door kwam, stond Daan alle ballen als een graafmachine op te scheppen. De mannen speelden zo goed dat er door een enkele supporter al voorzichtig werd geopperd om aan Klaas en Marius te vragen of de mannen niet nog een klasse hoger kunnen spelen. Gelukkig hoorde de trainer dit en maakte hij korte metten met deze overmoed.
 
Opmerking van de dag:

Speler van Bozo voor de wedstrijd: moeten we tegen deze kleintjes?

Zij zijn groter, maar wij zijn MSC !!!