In Steenwijk moest MSC de strijd aanbinden met onbekende tegenstanders uit Lemmer, Drachten, Coevorden, Nieuw-Buinen en gastheer Steenwijk. Slechts eenmaal moesten de manschappen een puntendeling toestaan. De glansrijke toernooizege was dik verdiend, met dank aan Soufiane die de afwezige Jarno en Iwan deed vergeten. Maar liefst 7 treffers werden gescoord door Menno. Rutger (2), Soufiane en Stein namen de overige 4 doelpunten voor hun rekening. De Meppelers behoefden slechts 1 keer de bal uit het eigen doel halen. De prijsuitreiking zorgde veel hectische taferelen. Alle kampioenen wilden de beker afhalen; de organisatie werd bijna overlopen door mannen in zwart-witte tenues!

Een week later in De Wijk was de tegenstand van een (nog) hoger niveau, behoudens het lelijke eendje uit Dedemsvaart. Deze opponent werd in 20 minuten met 10-0 (!) opgerold. Nipte, maar fraaie zeges werden er aangetekend tegen FC Meppel (2-1) en Nieuwleusen (3-2). Tegen Staphorst F4 en WIJC F4 deed de afwezigheid van Sven zich gelden. Tweemaal stapte het sterker ogende F5 met een 1-2 nederlaag van het veld, ondanks uitstekend keeperswerk van Jarno. In De Wijk scoorden Menno (7), Rutger (2), Iwan (2), Chawki (2), Stein (2), Mike, Jesse en Pien (bijna!). In complete samenstelling had er wellicht meer in gezeten dan de derde plaats, maar de prachtige beker maakte alles goed.

Over de hele linie heeft MSC F5 een prima voorjaar gespeeld. De ‘zwakkere’ spelertjes hebben het gat met de beteren gedicht. Pien en Mike bleken prima verdedigers en Rutger gooide op het eind de trukendoos open. De inzet van Chawki en Stein is ongeëvenaard en de techniek van Jesse top. De keeperstraining van Jarno betaalt zich uit en een fitte Sven is onvermoeibaar. Iwan is de snelste van het stel en beschikt over een hard schot. Alleen Menno steekt er met kop en schoudertjes bovenuit. Met een fluwelen techniek en een prachtige versnelling nam hij over het hele seizoen de helft van alle scores voor z’n rekening. Hopelijk hebben de scouts van MSC niet zitten slapen.

Tot slot nog een kort woord over de omstreden leider/coach van F5. Deze toont weliswaar veel enthousiasme, maar mist helaas visie en vakmanschap. Goedwillende vrijwilligers moeten niet op de stoel van professionals gaan zitten. Hogenkamp beraadt zich op zijn positie en wacht – tegen beter weten in – de aanbiedingen van MSC af.