Op de wedstrijddag was het hele team (en gelukkig ook de leider ) op tijd aanwezig, goed uitgeslapen en begon met veel zin aan de wedstrijd tegen F3.
Al snel na het eerste fluitsignaal bleek dat F3 een prima ingespeeld en goed team is, met spelers die (bijna) allemaal een stukje groter, sterker en sneller zijn dan onze helden. Desondanks bleven de mannen van Arjan Bosschaart vechten voor wat ze waard zijn. Daan kreeg meer te doen dan ooit. Vaak moest hij ver uit zijn goal om de aanvallers van F3 het scoren te beletten. Voor de rust lukte dat heel vaak wel, maar jammer genoeg drie keer niet. Peter, Jitze en Romein kregen aanval na aanval te verwerken. Tegen de sterke aanval van F3 betekende dat veel lopen, duwen, trekken  en  slidings maken. Opgeven was er niet bij, maar een beetje moedeloos werden ze er soms wel van. Opgezweept door Arjan en de vaste supporters bleven ze er toch hard voor vechten.
Julian, Benjamin en Manouk deden hun uiterste best om  de tegenstanders niet alleen te hinderen,maar ook zelf aan voetballen toe te komen en  dat lukte bij vlagen prima. Samen met Mart en Hidde konden er af en toe een paar gevaarlijke aanvallen worden opgezet. Uit één van die uitbraken was het Hidde die na een prachtige solo wist te scoren. Met een 1-3 achterstand werd er dus gerust.  De ranja werd dankbaar aangepakt en in één grote slok naar binnen gewerkt. Wat waren de mannen moe. Arjan probeerde nog wat aanwijzingen te geven en gaf de mannen complimenten voor hun inzet.
De tweede helft  leek veel op de eerste. Een goed spelend F3 dat aanval na aanval op het F5-doel liet rollen en een hardwerkend F5 dat z’n best deed om naast het tegenhouden ook zelf een paar mooie aanvallen op te zetten. Twee keer lukte dat ook. Hidde en Benjamin wisten een mooie aanval met een mooi schot af te ronden. De mannen achterin moesten zich echter vier keer gewonnen geven. Dat betekende een welverdiende 7-3 voor MSC F3. De tweede nederlaag op rij voor F5. Maar niet getreurd, ook van deze wedstrijd hebben onze mannen wat geleerd. De komende week gaan ze weer lekker trainen en zo worden ze steeds een stukje beter.  Zaterdag wacht dan de volgende tegenstander. Staphorst F2 komt dan naar Ezinge. Dat zal ook weer een zware wedstrijd worden, maar ook dan geldt: zij zijn groot, maar wij zijn MSC F5!!!!
 
Foto’s Kees Veelo