Trainer Arjan verzamelde zijn mannen al ver voor aanvang van de wedstrijd op het kunstgrasveld. De afspraken werden nog maar eens doorgenomen. Op de bal af, als we de bal hebben het veld groot maken, als F4 de bal heeft het veld klein maken en overspelen! Iedereen wist hoe belangrijk de wedstrijd van vandaag zou zijn. Er stonden niet alleen drie punten op het spel, maar ook de eer. En in het geval van Niek en Mart zelfs de familie-eer.

Voor de belangrijke wedstrijd was zelfs een speler van het eerste elftal gestrikt om de clash in goede banen te leiden. Arnold Otten, in de volksmond Otje, floot exact om 10.15 uur af voor de eerste helft. MSC F5 pakte de zaken direct energiek op. De eerste aanval was al vroeg in de wedstrijd een feit. Hidde stormde over de linkerflank richting het doel van Tessa, maar de kleine linkspoot vergat opzij te kijken waar Mart en Romein helemaal vrij stonden. Hidde ging voor eigen succes en schoot in het zijnet. Weg eerste kans, maar al snel zouden er meer volgen. F4 had duidelijk moeite met de druk die de jongens van F5 op de bal gaven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat F5 halverwege de eerste helft de leiding nam. Hidde snelde richting het vijandelijke doel en liet een pegel los. Die was zelfs Tessa te machtig: 1-0 voor F5. De mannen en vrouwen van Willem, Jan en Ade wilden zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen geven. Kai, Twan, Onne, Thijs, Niek, Dominique, de zieke Ilja, Jennifer en Jesse werkten als paarden en wisten zich op die manier de tijgers van F5 van het lijf te houden.
De rust brak aan met een 1-0 voorsprong van F5. Trainer Arjan en leider Onno waren er niet gerust op. Dat was duidelijk zichtbaar. Willem en zijn begeleidingsploeg roken kansen. Thijs nam de plaats van Tessa over in het doel en de lange ballen richting vijandelijke doel sorteerden effect. F4 kwam steeds vaker onder de druk van F5 vandaan en meerdere keren ontstond er gevaar voor het doel van Daan. Peter, Romein, Jitze, Manouk en Julian knokten in de verdediging en op het middenveld voor wat ze waard waren. Echter ook F5 kreeg kansen. Zo kegelde Hidde op de paal, maaide Mart in kansrijke positie over de bal en schoot Benjamin net naast. Ook hield Thijs nog twee mooie ballen tegen, maar op het venijnige schot van Benjamin had hij geen antwoord: 2-0. F4 zette alles op alles en scoorde vijf minuten voor tijd de 2-1. Niek werd door de weer fantastisch spelende Peter omver gelopen en de vrije trap werd door Dominique keihard achter Daan geschoten: 2-1. Voor F5 werd het nog even billen knijpen, maar echt in gevaar kwam de winst dan ook niet meer. Het eindsignaal van scheidsrechter Otje klonk de mannen als muziek in de oren.
Weer winst dus voor F5. Het spel was vandaag niet heel goed, maar de spanning vergoedde veel. Gelukkig wist F4 de penaltyreeks te winnen. In huize Jonkers was het dus eigenlijk 1-1. Goed dat daar ook de rust weergekeerd is.