Mooi op tijd waren we in Staphorst, zodat voldoende ingetrapt kon worden. De ouderlijke belangstelling was goed, dus om 10:00 uur konden we ‘los’.  In tegenstelling tot de laatste 2 wedstrijden – die verloren gingen – speelden we nu weer op gras, dit ligt ons toch beter. MSC kwam gelijk onder druk, maar dankzij de verdedigende kwaliteiten van Alex en Nick en het goede keeperswerk van Mohammed hielden we de nul. MSC kreeg zelfs nog kans op de 0-1, Ronaldo brak door en kwam alleen voor de keeper te staan. Helaas ging de bal er niet in.

Staphorst ging steeds beter voetballen, en het wachten was op de 1e goal. Met prima positiespel en aanvallen via de vleugels was er voor MSC geen houden meer aan. De doelpunten bleven vallen, en bij rust stonden we met 5-0 achter. Intussen waren Alex en Nick tijdelijk naar de kant gegaan met kleine blessures, maar ze konden gelukkig verder.

In de rust werd het team moed ingepraat en ging  Alec keepen. MSC kreeg meer grip op de wedstrijd en ging verder van het doel voetballen. Dit zorgde voor minder druk op de verdediging. Wout werkte zich drie slagen in de rondte en kreeg nog een kans; ook Mohammed kreeg nog een schietkans.

Toch maakte Staphorst nog 3 doelpunten, zodat de einduitslag 8-0 was. De scheidsrechter was de tel kwijt, want er verscheen 7-0 op het officiele wedstrijdformulier. Na afloop werden nog penalties genomen, waarbij Rick de bal uitstekend in de hoek inschoot.

De moeilijke tegenstanders hebben we nu gehad, zodat we de komende wedstrijden wellicht weer kunnen winnen.